José Antonio Reyes död i trafikolycka

Av: Makoto Asahara, Max Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotbollsvärlden är i chock.

José Antonio Reyes har omkommit i en trafikolycka, bekräftar Sevilla.

Han blev 35 år gammal.

Den spanske fotbollsstjärnan José Antonio Reyes, som har spelat i klubbar som Sevilla, Atlético Madrid, Arsenal och Real Madrid, var inblandad i en bilolycka på lördagsmorgonen.

Nu bekräftar Sevilla att Reyes har omkommit, 35 år gammal.

”Vi kunde inte komma med några sämre uppgifter. Vår älskade yttermittfältare José Antonio Reyes har dött i en trafikolycka. Vila i frid”, skriver Sevilla på Twitter.

Enligt spanska AS inträffade olyckan på en motorväg vid Utrera, strax söder om Sevilla, vid 11.40-tiden. I samband med trafikolyckan ska bilen, som ska ha färdats i 200 kilometer i timmen, ha fattat eld.

Tidningen skriver vidare att Reyes kusin, Jonathan Reyes, också färdades i bilen och omkom. En ytterligare kusin till fotbollsstjärnan som också var i fordonet ska ha förts till sjukhus med allvarliga skador.

Yngsta någonsin

José Antonio Reyes debuterade för Sevilla i La Liga som 16-åring – yngst i klubbens historia. Fyra år senare såldes han till Arsenal, där han var med i det mytomspunna ”Invincibles” tillsammans med Fredrik Ljungberg.

Säsongen 2006/2007 lånades spanjoren ut till Real Madrid – och där blev han en avgörande faktor när giganten vann La Liga.

1 av 5 | Foto: Claude Paris / TT NYHETSBYRÅN
José Antonio Reyes är död efter en trafikolycka. Han blev 35 år gammal.

Ljungberg: ”Chockad över nyheten”

Karriären fortsatte sedan i klubbar som Atlético Madrid, Benfica och Espanyol. Den sista klubb Reyes spelade för var Extremadura i andradivisionen i Spanien.

Förutom PL-titeln med Arsenal och La Liga-vinsten med Real Madrid vann José Antonio Reyes Europa League totalt fem gånger, två stycken med Atlético Madrid och tre med Sevilla.

CL-finalen inleds med tyst minut

Champions League-finalen mellan Liverpool och Tottenham kommer att inledas med en tyst minut för att hedra Reyes, berättar Uefa-presidenten Aleksander Ceferin.

”Vi är i djup sorg efter den fruktansvärda nyheten”, säger Ceferin i en kommentar.

I Reyes hemkommun Utrera har två dagars sorg utlysts med flaggor på halv stång. I Sevilla, där han spenderade den största delen av sin fotbollskarriär, kommer Reyes under söndagen mellan klockan 16 till 21 hedras med en ceremoni på klubbens hemmaarena Ramon Sanchez Pizjuan, dit folk får komma för att sända sina avsked till den förre Sevillaspelaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.