”Det var då som Milan kollapsade”

Pekar ut Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Försäljningen av Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva sänkte Milan.

Det säger tidigare bossen Adriano Galliani som också avslöjar drömanfallet som kunde ha blivit.

– Jag ville ha en anfallslinje med Ibrahimovic och Tevez.

Det är många som blivit lite nostalgiska när hela fotbollssporten nu står på paus. Tidigare Milan-bossen Adriano Galliani är inget undantag.

Galliani var den sportsliga arkitekten, och dåvarande ägaren Silvio Berlusconi finansiären, när Milan senast slogs om den italienska ligatiteln. Men den i dag 75-årige italienaren tar nu också på sig ansvaret för att ha varit med och sänkt fotbollsjätten.

Zlatan i Paris när han skriver på för PSG 2012.
Foto: PONTUS ORRE
Zlatan i Paris när han skriver på för PSG 2012.

”Låt oss vara ärliga”

– Låt oss vara ärliga. Milan kollapsade efter försäljningen av de stora stjärnorna, säger Galliani enligt Football-Italia och syftar på Zlatan Ibrahimovics och Thiago Silvas övergång till Paris Saint-Germain 2012.

– Vi vann titeln 2010/11 och var nära igen 2011/12 men förlorade på slutet. Det var vårt eget fel, eftersom vi även ville vinna cupen och därför överansträngde Thiago Silva. Om han inte hade spelat semifinalen där hade allt kanske sett annorlunda ut.

Foto: Getty images
Thiago Silva och Zlatan i Milan.

”Hade definitivt vunnit i så fall”

Milan var finansiellt pressat när de släppte sina största stjärnor 2012. Säsongen innan var situationen helt annorlunda och Galliani avslöjar nu att klubben då var på väg att formera ett riktigt drömanfall.

– Om vi hade lyckats värva (Carlos) Tevez hade vi definitivt vunnit ligatiteln 2012. Min dröm var en anfallslinje med Ibrahimovic och Tevez, men det hände inte. Sådan är fotbollen.

Galliani lämnade Milan 2017 sedan klubben sålts till en kinesisk investeringsgrupp. I dag är 75-åringen istället vd för Serie C-klubben Monza, som ägs av Silvio Berlusconi.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.