– Han ska känna sig väldigt nöjd med sin insats, säger Canal +-experten Jens Fjellström.

JAAAAA! Zlatan Ibrahimovic var tillbaka – som målskytt. Och nu är Juventus mycket nära guldet i serie A.

Juventus första halvlek mot Parma var en av säsongens allra bästa.

1–0 kom redan efter knappt sex minuter.

Camoranesi slog en perfekt frispark in i Parmas straffområde. Med en mycket välplacerad nick överlistade Alessandro Del Piero Parmamålvakten Sebastien Frey. Zlatan var med och stångades inne i straffområdet och den förste att omfamna målskytten.

16:e målet

En kvart senare var det ombytta roller – Del Piero som gratulerade Zlatan.

Med mycket folk inne i straffområdet nådde svensken högst och knoppade in 2–0 otagbart för Frey. Zlatans 16:e mål för säsongen.

Juve fortsatte sedan att spela mycket bra och hade chanser att utöka ledningen.

– Zlatan ska känna sig väldigt nöjd med sin insats. Första halvleken var han fantastiskt bra, säger Canal +-experten Jens Fjellström.

Mästare i kavaj?

Milan ledde längen med 2–1 borta mot Lecce, men åtta minuter före full tid kvitterade Mirko Vucinic – ett mål som kan bli guld värt för Juventus.

Nu är Juventus försprång ned till Milan fem poäng – och bara två omgångar återstår. Seger borta mot Livorno nästa söndag och saken är klar.

Men redan på fredag kan Zlatan bli mästare i kavaj och Juventus fira sin 28:e titel – om Milan förlorar hemma på San Siro mot Palermo.

Johan D Lundin (johan.lundin@aftonbladet.se)