Han värvades in för att ersätta målkungen Alfred Finnbogason.

I dag visade Nikola Djurdjic varför.

Anfallaren gjorde hattrick när Helsingborg körde över Gif Sundsvall med 4–0.

– Det är mitt jobb att göra mål, jag är anfallare, säger Djurdjic till C More.

Alfred Finnbogason skulle vara kvar i Helsingborg, men plötsligt valde han att lämna för holländska Heerenveen. Därmed blev HIF av med en anfallare som hade tryckt in 12 mål på 17 framträdanden.

Ersättaren blev Tippeligans skyttekung Nikola Durdic. I dag visade 26–åringen varför han gjorde flest mål i Norge.

Tre mål på en kvart

På 14 minuter i andra halvlek gjorde anfallaren äkta hattrick hemma mot Gif Sundsvall.

I den 58:e minuten petade han in 2–0 nära mål och fem minuter senare satte han 3–0 från straffpunkten.

I den 72:e minuten blev han frispelad i djupet och rullade in 4–0.

– Jag har gjort hattrick i Norge den här säsongen. Ett äkta hattrick, tre mål i rad är väldigt kul, det är bra för självförtroendet, säger Djurdjic till C More.

– Det är mitt jobb att göra mål, jag är anfallare. Jag kan spela bra i matcher, men gör jag inte mål så gör jag inte mitt jobb.

Femma i allsvenskan

Hans anfallskollega David Accam öppnade målskyttet för HIF i början av andra halvlek.

Ett skönt besked för Skånelaget som knappast saknade Finnbogason eller skadade Thomas Sörum i eftermiddag.

Segern betyder att HIF är femma i allsvenskan. Gif Sundsvall ligger på elfte plats.