Tappade segern – på tilläggstid

Publicerad 2012-02-25

Källströms Lyon förtvivlat efter galen målfest

Paris Saint–Germain firar efter att Guillaume Hoarau gjort mål mot Lyon.

Fjärde övertidsminuten – då fläkte sig PSG:s anfallare Hoarau fram och nickade in 4–4.

Kim Källströms Lyon snuvades på segern i en galen målfest.

– Men vi har blandade känslor eftersom vi inte har råd att släppa in så här många mål, säger PSG:s poängräddare Hoarau till tv-kanalen Orange Foot.

Franska toppmötet på Stade Gerland blev en minst sagt svängig historia.

Det började bra för PSG då Hoarau gav gästerna ledningen i 21:a minuten. Men Lyon – där Kim Källström spelade hela matchen på innermittfältet – vände till 3–1 på fem snabba minuter genom mål av Gomis, López och Bastos.

Nené gav dock PSG nytt hopp när han reducerade på straff strax före pausvilan.

Men när Briand satte 4–2 med en halvtimme kvar kändes matchen avgjord. PSG vägrade emellertid ge upp och Ceará stänkte in ytterligare en reducering

Tappade serieledningen

I slutskedet såg allt ut att gå emot PSG då Lyons landslagsmålvakt Lloris snuvade gästerna på två givna mål.

Lloris sträckte upp högernäven på Nenés skott och kort senare räddade han Mottas nick och på returen lyckades Bodmer missa öppet mål.

Men PSG fick sista ordet i den galna målfesten. I den fjärde övertidsminuten fläkte sig Hoarau fram och nickade in kvitteringen, vilket innebär att tränaren Carlo Ancelotti fortfarande är obesegrad sedan han tog över PSG för två månader sedan.

Men då Montpellier tidigare på kvällen besegrade Bordeaux efter mål av Utaka betyder det att PSG blev av med serieledningen.

Efter 25 omgångar leder Montpellier franska ligan, en poäng före PSG.