Gareth Bale gjorde dubbla mål inom loppet av två minuter.

Men det räckte inte till seger för Real Madrid mot Celta Vigo.

Därmed halkar klubben efter än mer i toppstriden av La Liga.

När Gareth Bale anlände till Real Madrid 2013 gjorde han det som den dyraste spelaren någonsin (1 miljard kronor).

Åren har kantats av ständiga skadeproblem och det pratas allt mer intensivt om en flytt tillbaka till Premier League. Gamla klubben Tottenham, men kanske främst Manchester United nämns som potentiella destinationer.

Ingen Guidetti

Under söndagen visade walesaren att han fortfarande är att räkna med. Bale tog plats i startelvan bredvid Cristiano Ronaldo och fick stor betydelse i ligamötet borta mot Celta Vigo.

Celta, utan svenske John Guidetti som befinner sig i Alavés, inledde matchen starkt. Danske Daniel Wass gav läckert hemmalaget ledningen efter dryga halvtimmen när han chippade bollen över Keylor Navas i Real-målet.

Två mål på två minuter

Kort därefter var det dags för Bale. På två minuter hann han både kvittera, framspelad av Toni Kroos samt vända matchen efter fint samarbete med Isco.

Celta fortsatte att kämpa på i den andra halvleken och fick också en rejäl möjlighet att kvittera. Navas tvingades kapa Iago Aspas och domaren Santiago Jaime Latre blåste straff. Aspas slog den själv, men Navas reparerade sitt misstag och räddade den.

16 poäng efter

Kvitteringen kom i stället med åtta minuter kvar efter tveksamt försvarsspel från Real. Vid en omställning levererade Wass ett inlägg i boxen som Maxi Gomez ostört nickade in till 2–2.

Därmed halkar Real efter än mer i toppstriden av La Liga. Under dagen vann serieledaren Barcelona med 3–0 mot Levante vilket innebär att Madridklubben nu är 16 poäng efter, med en match mindre spelad.