Eriksson i fokus - visade ut Lens för filmning

Uppdaterad 2015-04-24 | Publicerad 2015-04-23

Dynamo Kievs Jeremain Lens föll i offensivt straffområde och vinkade på straff.

Domare Jonas Eriksson blåste av spelet och dömde frispark till Fiorentina samtidigt som han varnade Lens för filmning.

Varningen var mittfältarens andra i matchen och Eriksson drog upp det röda kortet.

Fiorentina gick in till mötet med Dynamo Kiev som ledare i kraft av fler gjorda bortamål. Men de skulle inte spela på resultatet.

Under de inledande minuterna var det massiv Fiorentina-press mot gästernas mål men utdelningen kom först i den 43 minuten genom tysken Mario Gomez.

Men bara minuterna innan var domare Jonas Eriksson i fokus efter att ha varnat Jeremain Lens för andra gången i matchen. Holländaren varnades för filmning och reprisbilderna visar att svensken tog ett tufft men korrekt beslut. Kontakten, om det nu fanns någon, var minimal och Lens valde att förstärka situationen rejält.

Två italienska lag i semifinal

I den andra halvlekentryckte gästerna på för en kvittering men Juan Vargas kunde sätta spiken i kistan när han satte 2–0 på tilläggstid.

Fiorentina avancerar vidare till semifinalen som ett av två italienska lag efter att Napoli fick 2–2 på hemmaplan mot Wolfsburg.

Napoli hade ett hyfsat ingångläge till returen efter att ha krossat tyskarna på bortaplan med 4–1.

Sedan turneringen bytte namn från Uefa-cupen till Europa League har två eller fler lag från en och samma liga utgjort semifinal-lagen vid fem tillfällen av sex möjliga.

Förutom Napoli och Fiorentina blev även Dnipro och Sevilla klara för semifinalerna.

I morgon klockan tolv inleds lottningen av Champions Leagues semifinaler och när de är lottade så ska Europa Leagues dito lottas.