AIK-tränare lämnar: ”Av olika skäl”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Gör ändringar på tränarsidan efter tredjeplatsen

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Swärd, mellan Novakovic och Alm.

AIK bryter med Christer Swärd och Ulf Kristiansson.

Scoutingansvarige Swärd och videoanalytikern Kristiansson får lämna när kontrakten löper ut, meddelar AIK på sin hemsida.

– Det är av olika skäl och av vilka stannar mellan oss, säger sportchefen Björn Wesström.

AIK gör förändringar på ledarsidan efter tredjeplatsen i allsvenskan.

Såväl scoutingansvarige Christer Swärd som videoanalytikern Ulf Kristiansson får lämna kluuben när kontrakten löper ut vid årsskiftet.

Var assisterande till Stahre

Swärd kom till AIK 2009 som assisterande tränare till Mikael Stahre och hade rollen fram till 2013 när han i stället blev scoutingansvarig i klubben. De två senaste säsongerna har han även haft rollen som tränar- och spelarutvecklare i AIK.

– Christer anställdes för sin egenskap att kunna kombinera sin genuina fotbollskompetens med att vara kritiskt granskande såväl internt som mot det han bevakat. Jag kan med facit i hand konstatera att han överträffat de förväntningar som jag hade på honom, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

”Strävar efter att utveckla”

Ulf Kristiansson har varit assisterande till Andreas Alm vid sidan av Nebojša Novaković sedan 2013 och haft ansvaret för videoanalyserna i klubben. Så sent som 2013 sa AIK-tränaren Andreas Alm att Kristianssons egenskaper var sensationella.

– Jag har varit ute i många internationella klubbar i Nordamerika och Sydamerika och Europa och kikat på hur de gör de där tjänsterna. Kristiansson är bra. Han är svinbra, sa Alm då.

Ska ersättas

Björn Wesström säger att klubben ska ersätta Kristianssons egenskaper.

– Avtal löper ut och då är det som alltid en diskussion om man ska förlänga eller inte. Nu har de lämnat av olika skäl och av vilka stannar mellan oss, säger Wesström till Sportbladet.

Är det av ekonomiska?

– Nej, det skulle jag inte säga.

Hur ska Swärd och Kristiansson ersättas?

– Vi kommer ha en organisation även nästa år som är fullt slagkraftig. De två har gjort ett väldigt värdefullt jobb för AIK och det ska ersättas på något vis. Hur och av vilka får vi se, säger Wesström.

AIK har även meddelat att argentinaren Gabriel Ferreyra, 21, får lämna klubben och återvänder till Boca Juniors när lånet löper ut vid årsskiftet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.