Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-03

– vände derbyt på egen hand

AIK har guldläge i allsvenskan.

Tacka Lucas Valdemarin, 29, för det.

Argentinaren vände på egan hand kvällens derby mot Hammarby. 0–1 i halvtid blev 2–1 efter två mål av Valdemarin.

– En underbar dag, sa en mycket lycklig Valdemarin till Canal+.

AIK Fotboll

Argentinaren har haft svårt att ta plats i startelvan för AIK utan mest varit förpassad till bänken och fått göra inhopp. Men i gårdagens derby valde Norling att ge honom chansen.

Och som han tog den.

I andra halvlekens tredje minut mötte Valdemarin ett inlägg från Kenny Pavey och i kamp med Hammarbys försvarare Suleyman Sleyman kom den 173 centimeter långe AIK-forwarden högst och lyckades överlista Erland Hellström med en välplacerad nick.

Drygt tio minuter senare var det dags igen.

Efter en markeringsmiss lyckades AIK ta sig in i straffområdet, Hellström kom utrusande men Kenny Pavey fick en tå på bollen och fick fram den till Valdemarin som kunde rulla in sitt andra mål för kvällen, det fjärde för AIK i allsvenskan.

– Jag är förstås jätteglad. Det var mitt första derby och det var en kul publik. Vi hade ett enormt stöd, sa Valdemarin.

Argentinaren hade redan i den första halvleken ett skott i stolpen och hans insats imponerade på lagkamraterna.

– Han var bäst på plan, helt enkelt strålande, sa Wilton Figueredo.

Brasilianaren fick gå mållös från derbyt, men var nöjd med segern och lagets insats. AIK har sex raka segrar i allsvenskan.

– Vi är jättestarka just nu. Vi spelar framåt hela tiden, sa han och skrattade.

Och starkast var alltså en 29-årig argentinare. Som tränare Norling får svårt att placera på bänken igen...