Real Madrid vann utan att imponera

Uppdaterad 2016-03-03 | Publicerad 2016-03-02

Real Madrid gjorde det de behövde – men inte mycket mer.

Segern med 3–1 (2–1) borta mot Levante innebar tre viktiga poäng i en toppstrid man redan är uträknade ur.

Även om segern satt hårt inne för Los Blancos.

Med en stjärnfylld och tung skade- och avstängningslista ställde Real Madrid upp med en hel del nya ansikten i bortamötet med tabelljumbon Levante. En nykomponerad backlinje utan varken Sergio Ramos eller Daniel Carvajal. Casemiro och Lucas Vazquez fick för första gången chansen från start sen Zinedine Zidane tog över som tränare. Och unge B-lagsspelaren Borja Mayoral, som gjorde sin första match från start någonsin i A-lagssammanhang.

Efter en trevande start på Ciutat de Valencia fick Los Blancos det första ordet i målprotokollet cirka tio minuter från pausvilan.

En händelse som skulle bli startskottet på sex galna minuter.

Lucas Vazquez tog sig in i straffområdet och fälldes av Lucas Orbans utsträckta ben. Domaren pekade på straffpunkten och Cristiano Ronaldo steg fram. Sin senaste straff mot Malaga missade han när Madrid tappade poäng.

Ronaldo straffmålskytt

Den här gången gick det bättre.

Ronaldo slog in straffen och ledningen till Madrid med en hård men låg straff i Diego Mariños högra hörn. Fyra minuter senare presenterade sig startelvadebutanten Borja Mayoral för publiken. Hans skott rullade långsamt, träffade insidan av stolpen, vallades på ryggen på en olycklig Mariño i Levantemålet, och slutligen in över mållinjen. Målet dömdes dock som självmål, vilket innebar att Mayoral fortsatt fick vänta på det första officiella målet i Real Madrids A-lag.

Hemmalaget Levante väntade dock inte med sin replik. Mindre än minuten efter Mayorals 0–2 placerade brassen Deyverson bollen förbi Keylor Navas efter att ha frispelats i straffområdet. Tre mål inom loppet av sex minuter, och resultatet stod sig till pausvilan.

20 minuter in i den andra halvleken var Ronaldo nära sitt andra för dagen efter en välavvägd passning från James Rodriguez. Den portugisiske stjärnan hade dock inte samma tur som unge Borja Mayoral, då hans avslut gick i insidan av stolpen och ut.

”Det är i det förgångna”

När matchen därefter höll på att svalna av vaknade Levante med tio minuter kvar. Ett farligt långskott tvingade Madridmålvakten Keylor Navas till en fin räddning mot sitt forna lag. Följt av en låg hörna som bara var någon decimeter från att hitta en utsträckt Levantefot och in i nät.

Istället var det inhoppande Isco som punkterade matchen på övertid efter förarbete av Cristiano Ronaldo, vilket säkrade en viktig trea för Real Madrid. Som för stunden minskade avståndet till serieledande Barcelona. Ett Barcelona som vid en seger på imorgon (torsdag) borta mot Rayo kan återta sitt tolvpoängsförsprång till ärkerivalen.

– Vi jobbade hårt men vi fick kämpa. Det var en riktigt svår match idag, sa mittbacken Pepe, som dessutom var kapten för dagen, i en intervju efter matchen. På frågan om Cristiano Ronaldos kommentarer tidigare i veckan menade Ronaldos landsman att det inte var något som störde spelarna något mer.

– Det är i det förgångna. Vi har pratat om det och det enda vi gör nu är att arbeta hårt.