Blackestenius räddade oavgjort i CL-semin

Reste sig efter jätteblunder

Uppdaterad 2023-04-24 | Publicerad 2023-04-23

Arsenal hade stått för ”årets bjudning” och det mesta gick fel.

Men laget reste sig och räddade oavgjort i Champions League-semin borta mot Wolfsburg.

Det såg Stina Blackstenius till att ordna.

Arsenal FC

Inte mycket tydde på att Arsenal skulle arbeta sig ikapp. Men när Stina Blackstenius satte 2–2 i 70:e minuten hade man gjort just det.

I första halvlek hade nämligen det mesta gått fel.

Jätteblunder

I 19:e minuten satte Ewa Pajor 1–0 för Wolfsburg och fem minuter senare åkte man på ännu ett baklängesmål efter en rejäl blunder.

Vänsterbacken Raffaelle slog en snål passning i sidled till Jennifer Beattie. Men mittbacken var inte alls med på noterna och i stället gick bollen rakt till Sveindis Jonsdottir som enkelt kunde rulla in 2–0.

– Det är årets bjudning och det sker i en Champions League-semifinal. Det får inte hända men det händer, säger SVT:s kommentator Chris Härenstam i sändningen.

Men det skulle bli bättre för Arsenal.

I slutet av första halvlek revanscherade sig Raffaelle när hon reducerade, och i 70:e minuten var det Blackstenius tur.

”Briljant”

Arsenal stod för ett mönsteranfall vilket resulterade i att Victoria Pelovas låga inspel letade sig fram till en framstormade Stina Blackstenius som stötte in kvitteringsmålet.

– Passningen i djupled (till Pelova) är briljant och Blackstenius löpning är också riktigt bra, säger SVT:s expert Hanna Marklund.

Blackstenius mål blev matchens sista och 2–2 blev slutresultatet. Rebecka Blomqvist satt hela matchen på Wolfsburgs bänk.