Haaland snabbast till 50 mål – oavgjort i toppmötet

Publicerad 2023-11-25

Erling Braut Haaland må ha slagit ett målrekord.

Men det räckte inte för att ge Manchester City en seger i toppmötet med Liverpool.

Trent Alexander-Arnold och ”The Reds” fick sista ordet på Etihad Stadium.

Ingen spelare i Premier Leagues historia hade nått 50 ligamål på så få som 48 ligamatcher fram tills lördagen, när en viss Erling Braut Haaland lyckades nå milstolpen i fråga.

Det dröjde 27 minuter av toppmötet mellan Manchester City och Liverpool innan den norske stjärnanfallaren slog till.

Krossade Coles rekord

Efter en misslyckad spark från målvakten Alisson så fick Nathan Aké bollen till skänks. Den nederländske försvararen passade vidare till Haaland, som distinkt rullade in mål nummer 50 på det personliga Premier League-kontot.

Detta alltså i hans 48:e ligamatch sedan flytten från Borussia Dortmund sommaren 2022.

Haaland krossade därmed det tidigare rekordet på 65 matcher till 50 mål, som den förre Manchester United-strikern Andy Cole hade.

Alexander-Arnold kvitterade

Även om Haalands 1–0-mål stod sig som matchens enda ett bra tag så skulle det, i slutändan, inte räcka till tre Citypoäng.

För med tio minuter kvar av ordinarie tid skulle Trent Alexander-Arnold, distinkt och påpassligt, dundra in 1–1. Vilket han firade på ett hyssjande manér.

– Det var fint att få fira framför fans på bortaplan, säger Alexander-Arnold efter matchen i Viaplays sändning.

– Ett bättre resultat än vi fick här förra året. Vi tar poängen. Inte en fantastisk insats från oss. Det finns positiva saker, vi hade chanser att vinna matchen.

Bruten hemmasvit för City

Han sprudlade inte direkt av glädje över matchen och 1–1-resultatet. Även om det resultatet bröt en svit på 23 raka hemmasegrar för Manchester City på Etihad Stadium.

– Jag tyckte inte vi spelade så bra första halvlek. Deras formation och deras spelstil utmanade oss verkligen. Vi kom ut med en bättre gameplan i andra halvlek.

1–1 mellan Manchester City och Liverpool innebar att Arsenal tog över serieledningen via en 1–0-seger mot Brentford senare under lördagen.