Galna räddningen – fiasko för United

Uppdaterad 2017-02-02 | Publicerad 2017-02-01

Manchester United nollades av bottenlaget Hull sedan målvakten Eldin Jakupovic rånat Juan Mata på vad som såg ut att vara ett givet mål.

En galen räddning? Inte enligt Zlatan Ibrahimovic.

– Det var ett dåligt avslut, säger svensken.

Samtliga topplag i Premier League har tappat poäng i sina senaste matcher, så Manchester United har haft chansen att beblanda sig i racet.

Men icke.

Hemma mot bottengänget Hull kom det tredje raka poängtappet.

Zlatan Ibrahimovic gjorde en slätstruken insats och utmärkte sig egentligen inte mer än vid tre tillfällen.

Först direkt i inledningen av matchen då han surnade till på Harry Maguire och knuffade motståndarbacken rakt in i egen målvakt.

Sedan när han – strax före paus – klackframspelade Paul Pogba till vad som hade blivit ett drömmål, om inte målvakten Eldin Jakupovic stått i vägen.

Och i slutet av matchen då svensken gick omkull i offensivt straffområde efter att, till synes, ha sökt en straff och fallit alldeles för enkelt.

Stal rampljuset

Nej, det var inte ”Ibras” kväll.

En annan spelare stal show och rampljus.

Nämligen Eldin Jakupovic.

Inte nog med att han räddade Paul Pogbas fina läge strax före paus; i den 73:e minuten rånade han Juan Mata på vad som borde varit ett givet mål.

Spanjoren fick stå helt ohotad och sikta in sitt volleyskott från två meters avstånd – men Jakupovic lyckades på ett sensationellt sätt hinna ner med ena benet.

”Inte ens bra”

Räddningen – och målvaktens insats i stort – hyllas av flera experter.

Zlatan Ibrahimovic, däremot, är inte lika imponerad.

Efter matchen, som slutade 0–0, skickar han en syrlig passning till motståndarkeepern.

– Deras målvakt gjorde tv-räddningar. Räddningen på Matas skott var inte ens bra, det var bara ett dåligt avslut, säger ”Ibra” enligt BBC.

Nära chockförlust

Hull var dessutom nära att ta hem alla tre poäng. Med minuter kvar att spela dundrade Lazar Markovic i väg ett skott som ställde David De Gea helt men som stoppades – av stolpen.

United är alltjämt kvar på en sjätte plats i tabellen.

– Vi har många matcher kvar att spela. Vi ska göra vårt bästa, så klart. Vi ska försöka sätta oss själva i ett läge där framtiden ser ljus ut för klubben, och det är den om vi når Champions League, säger Zlatan Ibrahimovic.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se