AVSLÖJAR: Landslagsskrällens överraskande agentbyte

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Riccardo Gagliolo, 29, var skrällen i EM-kvaltruppen.

Nu bjuder den svenskitalienske försvararen själv på ytterligare en överraskning.

Parmaspelaren har bytt agent – till Hasan Cetinkaya.

För de fotbollsinitierade har han varit ett namn som dykt upp i diskussionerna kring det svenska A-landslaget i ett par års tid.

29-åringen som flyttade till Parma 2017 har allt oftare spelat vänsterback i Serie A och skadorna på Martin Olsson och Ludwig Augustinsson öppnade dörren för svenskitalienaren i Blågult.

Oerhört stolt

– Det här var en överraskning. Jag är väldigt glad och stolt! Det är något jag har drömt om i flera år, sa 29-åringen i en första kommentar till Sportbladet i samband med ett träningspass med Parma under onsdagseftermiddagen.

En stund senare svarade han på ytterligare frågor delvis på en svenska som är bättre än vad han själv tror. När orden tryter växlar han över till engelska i stället.

”Bra säsong med Parma förra året”

Varför tror du att du får chansen nu?

– Jag hade en väldigt bra säsong med Parma förra året. Jag skulle vilja tacka alla som hjälp mig att komma så här långt. Jag är väldigt tacksam, det är en sådan stor ära att ha blivit uttagen i det svenska landslaget, säger han och verkar fortfarande smått chockad över beskedet.

I vilken position gör du dig bäst?

– Jag har spelat både vänsterback och mittback. Jag är nog bäst centralt, men jag har inga problem med att spela till vänster, säger Gagliolo som gjorde sitt första mål för säsongen i Serie A när han språngnickade in ett av målen i 3–1-segern mot Udinese på ett inlägg från Parmas andra succésvensk, Dejan Kulusevski.Foto: Alessandro Sabattini / Getty Images Europe

Ingen tidigare kontakt

Hur mycket kontakt har du haft med den svenska landslagsledningen?

– Innan den här uttagningen har jag inte haft kontakt med någon därifrån. När de hörde av sig förklarade jag vilken ära det skulle vara att få bära den svtenska landslagströjan. Jag känner inga av de andra spelarna men jag har spelat mot Robin Olsen, Albin Ekdal och Robin Quaison när han var i Palermo.

– Även om jag är uppvuxen i Italien så känner jag en stark koppling till Sverige. Min mamma och mina morföräldrar bor där. Jag har mycket kontakt med dem och besöker dem så ofta jag kan. Min bror är hos dem i Sverige nu, säger Gagliolo.

– Jag är väldigt lycklig men jag måste försöka hålla fokus på Parma innan vi samlas med svenska landslaget. Vi har en viktig match mot Spal.

Riccardo Gagliolo är en överraskning i den svenska landslagstruppen. 

Han är troligen inte medveten om att han själv också bjuder på en oväntad och intrikat nyhet.

I lördags publicerade Sportbladet en mycket uppmärksammad intervju med storagenten Hasan Cetinkaya som representerar landslagsstjärnorna Emil Forsberg, Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen bland annat.

Intrikat agentbyte

I intervjun riktar Cetinkaya hård kritik mot landslagsledningen med förbundskaptenen Janne Andersson i spetsen. Kritik som Andersson fick många frågor om under onsdagens truppresentation.

Nu kan Sportbladet avslöja att Riccardo Gagliolo har bytt agent.

Till Hasan Cetinkaya.

– Jag bytte för några månader sedan. 

– Jag kanske kan få chansen att spela utomlands i framtiden. Min tidigare agent, Andrea Cattoli, är väldigt duktig i Italien och vi är fortfarande goda vänner, men Hasan Cetinkaya kan eventuellt ge mig chansen i andra europeiska ligor.

– Jag har pratat med Hasan och jag gillar honom som person, säger Riccardo Gagliolo.

Var vill du spela?

– Nu är mitt fokus på att spela bra för Parma i Serie A och att hjälpa Sverige i kvalet så att Sverige kan spela i EM-slutspelet 2020.

– Om jag spelar bra kan det öppna nya dörrar för mig, kanske i ett annat land och liga, säger Gagliolo vars kontrakt med Parma går ut sommaren 2022.

Guider internationell fotboll:

Allt om Champions league Allt om Europa league Allt om EM-kvalet herrar Allt om EM-kvalet damer

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.