Albin Ekdal hade innan söndagen aldrig gjort två mål i en ligamatch.

Då slog 25-åringen till tre gånger om på klassiska Giuseppe Meazza mot Inter.

På en kvart.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om det här, säger Ekdal till Sky Italia.

Senast Cagliari gjorde tre mål borta mot Inter var 1994. Att Albin Ekdal hade gjort två mål i en och samma seniormatch hade aldrig hänt.

Men efter att Yuto Nagatomo dragit på sig sitt andra gula kort redan efter 28 minuter öppnade sig ytorna för gästerna. Ställningen var då 1-1 och 29 minuter in i matchen slog Ekdal till för första gången på en målvaktsretur.

Fem mål sedan 2008

Bara sex minuter senare var det dags igen. Svensken frispelades mitt i straffområdet och dunkade in 3-1 i nättaket.

44 minuter in i matchen säkrade Ekdal sitt hattrick efter en ny rörig situation i straffområdet. En osannolik målshow av svensken som inför matchen hade gjort fem mål i Serie A sedan debuten 2008. För Cagliari hade mittfältaren noterats för tre mål på 77 matcher innan söndagens succé.

Gudietti: Nu får du ge dig

– Jag hade aldrig kunnat drömma om tre mål mot Inter på en halvlek, säger 25-åringen.

Kompisen John Guidetti hade själv ett tydligt meddelande till Ekdal.

”Nej men nu får du ge dig Albin Ekdal. 3 mål borta mot Inter...”, skriver Celtic-anfallaren på Instagram.

Matchen slutade 4-1 till Cagliari med Ekdal som stor matchhjälte.

– Det känns naturligtvis riktigt bra. Jag är trött efter matchen men att göra tre mål mot Inter borta är såklart härligt. Speciellt eftersom man inte gör så mycket mål. Att få göra tre i en sådan här match är jävligt kul, säger 25-åringen till sajten sempreinter.com.

Är det här det största som hänt i din karriär?

– Det vet jag inte. Kanske en av de största grejerna absolut. Riktigt kul med tre mål och viktiga poäng för oss som låg i botten innan.