Harry Kane gjorde enda målet i lördagens derby mellan Tottenham och Arsenal.

Efter slutsignal rök dessutom Jack Wilshere och Erik Lamela ihop.

– Vi var inte tillräckligt bra helt enkelt, säger en besviken Wilshere till Viasat.

Om några dagar reser Arsene Wenger och resten av Arsenal till Östersund för att spela sextondelsfinal i Europa League. Först vankades dock Londonderby mot Tottenham på Wembley – en insats som lämnade en del övrigt att önska sett ur Gunners-perspektiv.

Den första halvleken blev relativt händelselös. Harry Kanes nick i den 27:e minuten svepte visserligen precis över ribban men i paus var det mållöst.

Kane med 23:e målet

Nollan spräcktes i stället några minuter in i den andra halvleken, och visst var det skyttekungen Kane som fick revansch och nickade in 1–0 bakom Petr Cech, framspelad av Ben Davies. Det var skyttekungens 23:e mål den här säsongen.

– Jag är överlycklig över vinsten. Vi har haft tre tuffa matcher mot United, Liverpool och Arsenal och sju poäng är bra, säger tränaren Mauricio Pochettino efter matchen och hyllade sin anfallare:

– Harry Kane är inte gammaldags, han är högst närvarande och vår framtid. Vi är så otroligt stolta över att ha honom i laget.

Rök ihop efter slutsignal

Efter ledningsmålet tog Tottenham över spelet något med Arsenal som väntade på omställningslägen. Jack Wilshere drog till från distans men Hugo Lloris var med bra och räddade.

Wenger plockade av Henrich Mchitarjan och satte in Alexandre Lacazette i ett försök att väcka liv i matchen, men utan att lyckas. Det blev dock nervigt i slutskedet av matchen då Arsenal tilldelades en frispark med sekunder kvar. Mesut Özil drog den i muren och direkt efter blåste domaren av matchen. Då hamnade Wilshere i en dispyt med Spurs Erik Lamela, ett bråk som avstyrdes snabbt.

Wilshere medgav att Arsenal-insatsen inte var tillräckligt bra men säger också att man ska se till att ladda om inför resan till Sverige.

– Jag ser fram emot det. Vi har hört att det är kallt men vi vill till Champions League så vi ska ge allt vi har, säger Jack Wilshere.

Spurs nya trepoängare innebär att man tillfälligt klättrar upp till en tredjeplats i tabellen. Arsenal är fortsatt sexa.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se