Sedan lossnade det för Arsenal.

Tre mål på elva minuter säkrade segern mot Watford.

Alexis Sanchez hade en trög säsongsinledning.

Nu tycks det ha lossnat på allvar.

Borta mot Watford hittade chilenaren rätt igen. I den 62:a minuten höll han sig framme och tryckte in det förlösande 1-0-målet vilket innebär att han nu gjort sex mål på sina tre senaste Premier League-matcher.

– Han gjorde det jag ville att han skulle göra. Det var ett nöje att se Alexis i dag, säger Arsène Wenger.

Fransmannen avslöjar dock att han hade planer på att vila sin stjärna, som var på landslagssamling med Chile tidigare i veckan.

– Ja, faktiskt. Men han såg pigg ut på träningen och läkarna gav mig grönt ljus, så jag valde att spela honom från start, säger Arsenal-tränaren.

Tre snabba

Sanchez fullträff blev början på en målexplosion. Bara ett par minuter senare dubblade nyss inbytte Olivier Giroud ledningen till 2-0 och i den 73:e minuten fastställde Aaron Ramsey slutresultatet, 3-0.

Ytterligare ett formbesked för Arsène Wengers Arsenal som nyligen slog Manchester United med samma siffror.

– En väldigt skön seger, säger Wenger.

Ny tabelltvåa

Och segern gör att man passerar just United och tar över andraplatsen i tabellen i kraft av bättre målskillnad. Två poäng skiljer upp till serieledande Manchester City.