Arjen Robben.

Bayern München var tvunget att vinna på bortaplan mot Hertha Berlin efter att Borussia Dortmund hade gjort jobbet mot Werder Bremen.
Och det var aldrig något snack om saken – matchen slutade 6-0 till München.
– Vi kan leva med att bara göra sex mål ibland, säger Jerome Boateng.

För ett par veckor sedan skrev tidningarna om Bayern Münchens kris. Laget hade inte vunnit på bortaplan under 2012 och när Basel vann med 1-0 i Champions League var botten nådd.
Som om inte det vore nog gick serieledarna Borussia Dortmund från klarhet till klarhet.
Bayern München stirrade sanningen i vitögat och samlade trupperna.
7-1 mot TSG Hoffenheim följdes upp av en 7-0-vinst mot Basel i Champions League.
Igår väntade nedflyttningskandidaten Hertha Berlin på bortaplan – och det hann aldrig riktigt spännande.

20-1 i målskillnad på tre matcher

Efter bara 20 minuters spel i huvudstaden stod det 3-0 till gästerna. Thomas Müller hade gjort ett mål, Arjen Robben hade gjort två. I andra halvlek klev Mario Gomez fram och tog hand om matchens andra straff, Toni Kroos utökade ledningen ytterligare och Arjen Robben satte tredje straffen för kvällen – 6-0. En total kross.
- Jag tror inte att det har hänt särskilt ofta att ett lag har gjort 20 mål på en vecka, sa Arjen Robben efter matchen.
Bayern München var så överlägset att Franck Ribéry och Toni Kroos tog sig tid att spela sten, sax, påse om vem som skulle ta hand om en frispark.
- Det ska inte tolkas som någon respektlöshet mot Hertha. Tvärtom så har jag stor respekt för det här laget, säger Ribéry till Bild.

Tyska cupen på onsdag

Hertha Berlin ligger nu näst sist i Bundesliga efter att ha blivit förnedrat på hemmaplan. Bayern München har fem poäng upp till Borussia Dortmund i toppen av tabellen.
På onsdag väntar överraskningslaget Borussia Mönchengladbach på bortaplan i tyska cupen. Ett lag som München har förlorat båda ligamatcherna mot den här säsongen.
- Om vi kan fortsätta att spela så här koncentrerat så ser det bra ut, sa Christian Nerlinger, Bayerns sportchef, efter matchen.