Frälste skakat Elfsborg: ”Den skulle bara in”

Publicerad 2012-11-02

Claesson matchhjälte - Elfsborg kopplade guldgrepp

HÄLLEVIK. Det var en minut av himmel och helvete.

Efter Mjällbys upphämtning från 0–2 till 2–2 var Elfsborg skakat och på väg att förlora guldgreppet.

Då slog Viktor Claesson till.

– Bollen skulle bara in, säger 20-åringen.

Elfsborg var berett på en gyttjig och svårspelad plan på Strandvallen.

Så blev det inte.

Efter matchen vittnar flera av spelarna om hur de överraskades av den fina kvalitén på planen som gjorde att laget kunde spela sitt vanliga tempofyllda spel längs marken.

Det mesta gick också Elfsborgs väg i inledningen. Efter 25 minuters spel hade laget en 2–0-ledning och var på väg att skaffa sig ett bra grepp om guldchansen.

– Vi hade bra chanser att göra 3–0 också, säger Viktor Claesson.

Såg slagna ut

Men strax före halvtid reducerade Craig Henderson för Mjällby, och när en tämligen omarkerad Henderson i den 62:a minuten nickade in kvitteringen såg Elfsborg slagna ut för en stund.

Men endast en kort stund.

Bara någon minut senare slog Anders Svensson en passning till Stefan Ishizaki som passade Lasse Nilsson som sköt, Ishizaki fick tillbaka returen och slog en hög boll som Viktor Claesson vräkte sig fram på. Med en vilja som tycktes skapad av lusten till guld kom han högst och nickade in bollen.

– Jag såg att jag hade ett bra läge att nicka in den. Och det är klart att man får extra krafter nu när det är så hajpat med SM-guld-

racet, säger Claesson.

Vad tänkte du när det blev 2–2?

– Det var tungt. Men jag tänkte att vi inte fick bryta ihop, det var bara att komma igen.

Vad sa ni till varandra?

– Jag kommer inte ihåg vad som sas, det var mer att vi väckte varandra och sa att nu får vi köra. Det var mer de äldre som tog tag i situationen.

Men det var 20-årige Claesson som efter matchen stod där som hjälte och gång efter annan fick beskriva sitt mål.

62:a minuten: Mjällby gör 2–2

”Det kändes tungt då och jag var väldigt irriterad över att vi inte tacklade tillräckligt hårt, att vi tittade för mycket på boll.”

Kevin Stuhr Ellegard

”Inte nu igen tänkte jag, vi har tappat ledningen i fyra raka gräsmatcher. Jag var besviken och arg”

David Elm

”Jag var riktigt irriterad, det var slarvigt. Vi var bolltittande och lät de komma igenom enkelt. Fint mål men slarvigt”