Chockade City – med två straffräddningar

Han räddade två identiska straffar mot Manchester City.

Med det ordnade Maarten Stekelenburg en poäng åt Everton på Etihad Stadium.

– Vi ska vara nöjda, säger målvakten till Sky Sports.

Efter en lysande säsongsstart med idel segrar de sex första matcherna har formtoppen avtagit något för Manchester City.

I förra omgången föll laget borta mot Tottenham – och i dag var det inte mycket som gick lagets väg hemma mot Everton heller.

Kevin De Bruyne fick chansen från straffpunkten i den 43:e minuten att spräcka målnollan efter att Phil Jagielka fällt David Silva.

Men i vägen stod Maarten Stekelenburg som levererade en klassräddning från mållinjen.

Identisk straffräddning

I stället var det Everton som kunde ta ledningen i andra halvlek när Romelu Lukau sprintade sig förbi Gael Clichy och snyggt la in bollen intill den bortre stolpen bakom Claudio Bravo.

Pep Guardiola valde efter detta att byta in petade Sergio Agüero – och det dröjde inte länge innan argentinaren klev in i händelsernas centrum.

Agüero ordnade en straff i den 70:e minuten – återigen orsakad av Jagielka –, tog hand om den själv – men fick se avslutet stoppas av Stekelenburg ånyo.

Detta efter en identisk straffräddning, högt upp till vänster, som i första halvlek.

Trots detta skulle kvitteringen komma.

"Bästa laget jag mött"

Bara minuter efter holländarens andra straffräddning för matchen höll sig Nolito framme och nickade in 1–1.

– När man leder vill man ha med sig en vinst men vi ska nog ändå vara glada för en poäng, säger Stekelenburg efter matchen.

Fler mål blev det alltså inte – och kvitteringen till trots blev det ett kostsamt poängtapp för City som nu delar serieledningen med Arsenal på 19 poäng.

För Everton var det dock en poäng i mersmak och som gör att laget hankar sig kvar på övre halvan på en sjätteplats.

Efteråt hyllade managern Ronald Koeman Maarten Stekelenburg – och motståndarlaget.

– Vår målvakt må ha gjort sin bästa match någonsin i dag, men vår defensiv som helhet var fantastisk, säger han efter matchen och tillägger:

– Det är sånt som behövs när man möter City för det är det bästa laget jag har mött sedan jag blev manager.