Överlägset Barcelona vann mot Rosengård

Publicerad 2023-12-13

MALMÖ. Världens bästa fotbollslag på besök i Malmö.

Då fick ett skadedrabbat Rosengård ett olyckligt självmål emot sig och sedan rann det iväg.

– Det är en okej insats men det känns konstigt att säga att man är nöjd efter 0–6, säger Olivia Schough efter Champions League-förlusten.

Barcelona saknade flera stjärnor som Alexia Putellas, Mapi Leon och Fridolina Rolfö borta mot Rosengård.

Men det rådde ingen brist på kvalitet i den regerande Champions League-vinnarens trupp – och efter en kvart låg Aitana Bonmati, utsedd till världens bästa fotbollsspelare, bakom 1–0.

Hon fick dock stor hjälp av Rosengårds Jessica Wik. Wik försökte slänga sig emellan Bonmatis inspel men det blev inte bättre än att bollen olyckligt letade sig in i egen målbur.

Andersson i ribban

Även Rosengård var rejält skadedrabbat, laget spelade bland annat utan Caroline Seger, var dock ytterst nära att kvittera.

Direkt efter baklängesmålet kom Hanna Andersson loss men hennes skott styrdes upp i ribban av Sandra Panos styrdes upp i ribban av Sandra Paños.

Det målet hade Rosengård behövt för 20 minuter senare kunde Barcelona utöka. Salma Paralluelo höll sig framme och styrde behärskat in ett lågt inspel i bortre hörnet.

3–0 kom strax före paus genom Patricia Guijarro som dunkade in bollen i nät strax utanför straffområdeslinjen.

Bonmati utökade

Rosengård stod trots underläget emot bra men i 62:a minuten satte Aitana Bonmati 4–0.

Barcelona vann med 6–0.

– Jag är stolt över arbetsinsatsen. Stolt över stora delar av vårt försvarsspel men det suger att förlora med sex mål, säger Olivia Schough.

Rosengård har inlett Champions League-gruppspelet med tre förluster.