Göteborg illa ute – men vände med tre snabba mål

Sandviken var inte långt ifrån att inleda svenska cupen med en skrällseger.

Med 50 minuter spelade ledde de med två mål.

Men IFK Göteborg lyckades vända med tre snabba mål och segrade med 4–3.

IFK Göteborg

Det var nära en skräll från division 1-laget Sandviken mot IFK Göteborg i första gruppomgången i svenska cupen. Men göteborgarna lyckades vända ett tvåmålsunderläge till en seger med 4–3 i den andra halvleken.

Det var Sandviken som fick första bollen i nät, när Martin Springfeldt slog en fin boll snett inåt bakåt till Naeem Mohammed.

Göteborg lyckades strax därefter kvittera på en hörna, där Pontus Wernbloom nickade in bollen. Men trots att matchen gick till halvtid i likaläge, hade Sandviken en tvåmålsledning i 50:e minuten.

Vände 1–3 till 4–3

Sandviken kom ut med ny energi i andra halvlek och gjorde två snabba mål. Ahmed Bonnah gjorde ledningsmålet nästan direkt och den tidigare målskytten Mohammed utökade ledningen bara minuter senare.

De regerande cupsegrarna tänkte dock inte ge sig där. Robin Söder blev målskytt två gånger om, och nyförvärvet Carl Johansson satte spiken i kistan när han gjorde det avgörande 4–3-målet, knappt tio minuter efter Söders första. Det resultatet stod sig sedan till slutsignalen.

De andra två lagen i samma grupp är IFK Norrköping och Gif Sundsvall, som möttes samtidigt som Göteborg och Sandviken.

Där var det ”Peking” som fick med sig segern, efter ett tidigt rött kort på Sundsvalls Paya Pichkah och dubbla mål från Sead Haksabanovic.

Det gör att Norrköping leder gruppen på målskillnad efter första omgången. Således blir Sundsvall sist, även det på målskillnad.