Hammarby vann mot allsvenska konkurrenten

Utslagna ur Svenska Cupen.

Då gav Hammarby ett styrkebesked – genom att besegrade allsvenska konkurrenten AFC Eskilstuna.

– Ett stort steg framåt, säger målskytten Kennedy Bakircioglu till C More.

Jacob Michelsen har inte haft en klockren start som ny Hammarby-tränare.

”Bajen” vann visserligen lagets första match i Svenska Cupen, mot Nyköping, men kryssade sedan mot Varberg och förlorade gruppfinalen mot Östersund för att hamna tvåa i gruppen.

Stockholmslaget träningsspelade därför på lördagen mot den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna och gav då ett litet styrkebesked.

AFC ställde upp med ett i stort sett ordinarie lag, med nyförvärvet Emanuel Frimpong från start. I en chansfattig och mållös första halvlek fick dock varken han, eller någon annan, chansen att skina och efter 45 minuter blev den tidigare Arsenal-spelaren utbytt.

Kennedy målskytt

Hammarby saknade, på grund av sjukdomar, flera nyckelkuggar och startade med tre U19-spelare. I halvtid byttes Rômulo, Aidoo och Kennedy Bakircioglu in, och det gav effekt.

Just Bakircioglu behövde bara fem minuter på planen innan han gav Hammarby ledningen genom en välplacerad frispark.

Kvarten senare fick nyförvärvet Björn Paulsen bollen i straffområdet och hittade en lucka bakom Tim Erlandsson.

Bajen fortsatte att trycka på framåt men trots mängder med chanser stod sig 2–0 matchen ut.

– Ett stort steg framåt. Vi visar bra karaktär och bra inställning, framför allt i andra halvlek. Då går vi ut och jobbar som ett lag och för varandra, då kommer resultaten av sig själv, säger Bakircioglu till C More.

Vinsten innebär Stockholmslagets första sedan cuppremiären den 18 februari.

– Det är alltid bra att vinna för att bygga på självförtroendet. Det gäller att fortsätta spela tills vi hittar formen, säger Bakircioglu.