Barcelona blåsta på mål – tappade poäng

Uppdaterad 2017-02-24 | Publicerad 2017-01-29

Barcelona fick bara 1–1 mot Real Betis.

Men den spanska storklubben borde fått med sig två mål från Sevilla av domaren Alejandro Hernández.

Reprisbilder visar att domarteamet missade ett solklart mål för Barcelona.

Tolv matcher utan förlust. Barcelonas fina svit var på väg att ryka på bortaplan mot Real Betis. Men i slutminuterna kvitterade Luis Suarez till 1–1 och ordnade så att storklubben fick med sig en poäng från Sevilla.

Men ”Barça” kunde ha fått full pott om domarteamet inte hade missat ett solklart mål för bortalaget i den 76:e minuten.

Domaren missade solklart mål

Vid ett inspel från höger stötte en Betis-spelare bollen mot eget mål. Bollen rensades undan från en försvarare i Betis – men reprisbilder visade att bollen var över mållinjen när den sköts bort.

Där borde Barcelona fått ett mål godkänt.

Vid ställningen 1–0 till Betis hade hemmalaget en ypperlig möjlighet att utöka ledningen. Ruben Castro blev helt fri med Marc ter Stegen, men målvakten stod för en bra räddning och höll Barcelona kvar i matchen.

En poäng efter Real Madrid

Alexander Alegria gjorde 1–0 till Betis i den 75:e minuten. Och Barcelona hade som sagt en boll innan minuten efteråt - men målet dömdes bort.

Domarens misstag kan kosta Barcelona viktiga poäng när säsongen summeras senare i vår. Laget har spelat 20 matcher i La Liga och är en poäng efter Real Madrid. Men Real har endast lirat 18 matcher.

Real Betis granne Sevilla och Real Madrid kan rycka ifrån ”Barça” senare i dag.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se