Och IFK står fortfarande utan trepoängare i Allsvenskan.

AIK Fotboll

AIK hade matchen i sin hand.

Ändå höll det på att bli delad poäng borta på Parken mot IFK Norrköping.

Trots att bortalaget förde spelet långa stunder i matchen höll IFK på att jaga ikapp i slutet. När sista signalen gick stod det dock ändå 2-1 till AIK på tavlan på Parken.

Dulee matchens bäste

IFK Norrköping hade den bästa chansen att ta ledningen i matchen.

På en frispark som lyftes in i AIK:s straffområde fick Felix Magro perfekt träff på volley, men Niclas Berg, som fått förtroendet för andra matchen i rad i AIK-målet, sträckte sig och tippade bollen i stolpen.

0-0 stod sig i halvtid. Den andra halvleken var bara ett par minuter gammal när matchens bäste spelare Dulee Johnson tog ner bollen i straffområdet och gav AIK ledningen.

Strax efter målet flyttade Norrköping upp laget och pressade AIK rejält. Framförallt IFK:s Daniel Bamberg tog ansvar och vaskade fram ett par bra chanser på egen hand. Men AIK lyckades hålla undan och Dulee ordnade en frispark tjugo strax utanför IFK:s straffområde. Även denna frispark lyftes och trillade rakt ner på huvudet på Daniel Mendez som helt omarkerad fick nicka in 2-0-målet.

Vid det här laget spelade IFK helt desillusionerat, tränare Cratz satt stum på bänken och AIK hade lekstuga. I 69:e minuten bytte Rickard Norling in Mats Rubarth – som blev till ett olyckligt byte för 34-åringen.

IFK pressade på

På en hörna strax efter bytet hoppade Rubarth upp för att rensa men tog bollen klockrent med armen. Det var straff och gult kort för Rubarth.

Kevin Amuneke satte straffen hårt upp i Berghs högre kryss, otagbart, och det blev startskottet på en intensiv IFK-press. Inbytte Marcin Burkhardt och Bamberg ställde till stora besvär för AIK-försvaret som plötsligt agerade nervöst och vimsigt. Bergh – som hittills varit lugnet själv – missade totalt att plocka ner en lyra som höll på att bli en jättechans till kvittering för IFK.

– Vi började bra och de får lite halvchanser. I andra började AIK spela igenom vårt mittfält allt för enkelt. Matchen som sådan var AIK värda att vinna. Vi kunde fått en poäng med lite flyt, summerade en dyster Sören Cratz efter matchen.

AIK-tränaren Rikard Norling var mer nöjd.

– Den här planen var riktigt dålig och vi ska vara stolta över att vi kan spela sådan fotboll som vi gör i kväll ändå, sa han till TV4.