Borussia Dortmund har gjort sin bästa säsongsstart någonsin.

Den gul-svarta klubben har vunnit de fem första matcherna och toppar nu tabellen – mycket tack vare de målfarliga nyförvärven.

– Det var helt enkelt så jäkla härligt, säger Dortmunds tränare Jürgen Klopp.

Ett fullsatt Westfalenstadion välkomnade Jürgen Klopp och hans spelare när de vandrade in på gräsmattan. Hemmapubliken ville ha revansch mot gästerna Hamburger SV som gick segrande ur båda mötena förra säsongen.

På sedvanligt Bundesliga-manér inleddes matchen i ett högt tempo och efter 20 minuter hade sommarens nyförvärv, Pierre-Emerick Aubameyang, gjort 1-0.

Några minuter senare utökade Henrich Mchitarjan till 2-0. Tidernas dyraste Dortmund-spelare fick avsluta ett riktigt drömanfall.

Lam med drömmål

Glädjen såg dock ut att vara kortvarig när Hamburgs Zhi Gin Lam skruvade in ett långskott vid målvakten Roman Weidenfellers vänstra stolpe. Det var 22-åringens första mål i HSV-tröjan.

I början av andra halvlek nickade Heiko Westermann in 2-2 efter en försvarsmiss av Neven Subotic.

Läget var spänt. Hemmalagets tränare, Jürgen Klopp, valde att byta in nyförvärvet Sokratis Papastathopoulos i stället. Efter det gick allting som på räls.

Aubameyang gjorde det förlösande 3-2-målet.

– Vårt omställningsspel efter 2-2-målet var vansinnigt bra, säger Jürgen Klopp efter matchen.

Robert Lewandowski gjorde två mål till och även Marco Reus hann placera in en boll.

Matchen slutade 6-2 och Thorsten Finks Hamburg har det fortsatt tungt.

- Vi spelade väldigt dåligt i dag. Jag kan bara säga att vi var bra nog under tolv minuter, säger HSV-tränaren Thorsten Fink efter matchen.

FC Bayern segrade

Jürgen Klopps Borussia Dortmund har däremot firat klubbens bästa ligastart någonsin.

Borussia Dortmund ligger nu etta i tabellen men jagas framför allt av de tyska rekordmästarna Bayern München. Pep Guardiolas lag hade stora problem på hemmaplan mot Hannover 96, men till sist vann de välförtjänt med 2-0. Mario Mandzukic och Franck Ribéry gjorde de viktiga målen.