Sjätte raka utan förlust för Norrköping.

Hemmamötet med Brommapojkarna slutade 2–1.

Men segermålet kom inte förrän på stopptid.

Fem raka allsvenska matcher utan förlust för Norrköping, fyra för BP.

Så såg förutsättningarna ut inför lördagens match på Idrottsparken i Norrköping.

Men när domaren Mohammed Al-Hakim blåste av matchen hade bara hemmalaget sviten kvar.

BP visade annars att den starka insatsen mot Djurgården (3–0) senast inte var en tillfällighet och borde ha tagit ledningen under första halvtimmen av matchen.

I stället gjorde Norrköpings Andreas Johansson matchens första mål efter 32 minuter – men BP replikerade snabbt. Tre minuter senare kvitterade Andreas Eriksson efter ett inlägg från Mauricio Albornoz.

Forcerade in avgörandet

Det resultatet stod sig ända tills matchen var inne på stopptid.

Då forcerade Bobbie Friberg da Cruz in 2–1.

Chanser i övrigt saknades heller inte.

Norrköping hade två frisparkar bara metern från straffområdeslinjen och fick två gånger se BP-försvarare rädda på mållinjen.

Samtidigt hade BP flera frilägen och spelmässigt borde de ha vunnit matchen och fått tre välbehövliga poäng.

Segern kan heller inte dölja Norrköpings offensiva problem sedan Thorvaldsson och Khalili flyttat. Efter en varning mot BP har man nu dessutom anfallaren Christoffer Nyman avstängd mot Djurgården hemma på torsdag.