Publicerad 2013-07-24

Manchester City kan räkna in en efterlängtad försäsongsvinst.

Tacka Edin Dzeko för det.

Målkungen, som ofta inleder på bänken, fick förtroendet från start — och tog chansen.

Forwarden gjorde matchens enda mål i Barclays Asia Trophy-semifinalen mot South China.

Efter en tuff start på träningsmatchandet med två förluster i Sydafrika mot inhemskt motstånd fick Manuel Pellegrini och hans spelare smaka på segerns sötma.

Edin Dzeko nickade in 1–0 på James Milners inlägg i mitten på första halvlek i Hong Kong. Det visade sig bli matchens, som spelades 2x40 minuter på grund av undermålig plan, avgörande mål.

Möter Sunderland i final

South China gjorde vad de kunde, men förmådde inte hota storsatsande City. Alvaro Negredo fick göra debut i den ljusblåa tröjan under andra hälften och hade en bra chans att utöka ledningen.

Men City fick nöja sig med Dzekos skörd och kan nu sikta in sig på en final i Barclays Asia Trophy på lördag. Där väntar Sunderland, som med David Moberg Karlssons hjälp, besegrade Tottenham tidigare i dag.