Chockade – efter 28 sekunder

Uppdaterad 2018-07-26 | Publicerad 2014-07-20

IFK Norrköpings Emir Kujovic chockade alla genom att sätta 1-0 efter 28 sekunder.

Elfsborg lyckades sedan aldrig resa sig utan matchen slutade 4-2 till IFK.

– Fyra insläppta mål kan se förjävligt ut, men jag tycker ändå inte att vi spelade dåligt, säger Elfsborgtränaren Janne Mian.

IFK Norrköpings Alhaji Kamara var tillbaka efter avstängning, och det med besked. Efter slarvigt försvarsspel av Elfsborg lyckades han sno åt sig bollen på högerkanten och la in en perfekt avvägd passning framför Emir Kujovic, som enkelt kunde stöta in 1-0 i öppet mål efter bara 28 sekunders spel – att jämföra med de elva sekunder det tog att för Norrköping att göra mål på Djurgården senast.

Drömmål av Beckmann hjälpte inte

Elfsborg chockades av Norrköpings mål och kunde bara se på när Kujovic, 19 minuter senare, sprang sig fri och rundade målvakten Abbas Hassan till 2-0.

Tabellfemman, som hade lagkaptenen Anders Svensson avstängd, lyckades sedan reducera genom ett drömmål av Mikkel Beckmann. 30-åringen drog till med vristen direkt på volley och bollen hamnade distinkt i bortre krysset och lagen gick till halvtidsvila med 2-1.

Men efter ytterligare mål av Norrköpings Arnor Ingvi Traustason och Alhaji Kamara orkade inte Elfsborg resa sig. Viktor Prodell reducerade till 4-2 efter en magnifik löpning och framspelning av Simon Hedlund, men närmare än så kom man inte.

– Vi orkar inte ikapp riktigt, vi försöker göra några förändringar men det var svårt. Jag tycker ändå att vårt passningsspel såg hyfsat ut emellanåt, men vi ger bort för mycket, säger Elfsborgs tränare Janne Mian till C More.

– Fyra insläppta mål kan se förjävligt ut och tidningarna kan säga att det är katastrof, men jag tycker inte att vi spelade särskilt dåligt, tillägger han.

Kamara skadad

Vinsten kostade däremot för IFK Norrköping. I den 69:e minuten fick Alhaji Kamara, som dittills storspelat och alltså stått för både ett mål och en assist, bäras ut på bår efter en misstänkt muskelskada i baksida lår.