Zlatan målskytt – och skadad

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-29

Satte 1-0 på straff när Inter krossade Roma med 4-1

Straffade Roma  Zlatan Ibrahimovic satte 1-0 för Inter på straff i första halvlek. I andra tvingades han byta sedan han stämplats av Romas Juan.

Först målskytt på straff och ny skytteligaledare.

Sedan stämplad, skadad och utburen på bår.

Zlatan Ibrahimovic spelade en huvudroll när Inter krossade Roma med 4-1 i toppmötet.

Inter mot Roma.

Och Zlatan Ibrahimovic mot Francesco Totti.

Det slutade med knock-out.

Inter krossade Roma i toppmötet på Olimpico, vann med 4-1 och tog över serieledningen i Serie A.

Giuly utvisad

Zlatan satte 1-0 på straff, tog ledningen i skytteligan men byttes ut skadad i andra halvlek.

Efter en halvtimme slog Romas lagkapten Francesco Totti en slarvig hörna. Maxwell plockade upp bollen och satte igång en kontring som resulterade i ett friläge för Cesar.

Doni i Romas mål lyckades avstyra förstaläget men Zlatan fick tag på returen och nickade bollen mot det öppna målet.

Fransmannen Giuly hann upp bollen och slog undan den – med handen. Domaren Rizzoli pekade på straffpunkten och skickade ut Giuly med ett rött kort.

Zlatan tog själv hand om straffen och slog den till höger. Doni gick åt rätt håll men fick bollen under sig.

Stämplad av Juan

Ett par minuter in i andra halvlek tvingades Ibrahimovic bäras ut på bår. Juan stötte bort en boll men stämplade Zlatan över vänsterfoten i sekvensen efter.

”Ibra” föll, grinade illa och tog sig mot foten.

Några minuter senare tvingades han lämna planen på bår och han byttes ut mot Julio Cruz.

Zlatan blev omplåstrad men såg ganska pigg ut och satt kvar på avbytarbänken för att följa matchen.

Simone Perrotta satte Olimpico i extras när han kvitterade för sitt Roma tio minuter in i andra halvlek – sedan blev det ganska tyst.

Hernan Crespo, Julio Cruz och Ivan Cordoba såg till att Inter ryckte till sig en 4-1-ledning på knappt tio minuter.

Matchen slutade 4-1, Inter är nya serieledare i Serie A och Zlatan Ibrahimovic leder skytteligan.