Kinishita bjöd på hattrick i Hallandsderbyt

Publicerad 2018-06-02

Kinoshita.

Inom loppet av 13 minuter såg Halmstads Kosuke Kinoshita till att HBK gick från 0–0 till 3–0 i derbyt mot Varberg.

Den japanske anfallaren tog tillvara på tre försvarsmisstag och var klinisk i sina avslut.

Halmstad vann matchen med 3–2.

28 minuter tog det.

Sen sköt Kosuke Kinoshita in sig i målprotokollet i dagens Hallandsderby.

Halmstadsanfallaren höll sig vaken och snappade upp Eddie Trans misslyckade hemåtpass och placerade in 1–0.

Japanens andra mål kom bara tre minuter senare, även det efter ett defensivt misstag. Denna gång var Varbergs Nahom Netabay den som slarvade.

Kosuke Kinoshita fullbordade sitt hattrick i den 41:a minuten. Det var anfallarens femte ligamål i år.

Varberg ryckte upp sig

I den andra halvleken tappade Halmstad sin glöd. Det utnyttjade Varberg.

1739 åskådare på Påskbergsvallen fick se hemmalaget – som ligger på tolfte plats i superettan – reducera både en och två gånger.

Men de orkade inte hela vägen. Halmstad vann till slut med 3–2, och ligger kvar på femteplatsen i ligan.

Det tredje Hallandslaget – Falkenberg – leder för tillfället superettan.