Atlético vidare – ny tung smäll för Monaco

Uppdaterad 2018-11-29 | Publicerad 2018-11-28

Två matcher gav tre slutspelsklara lag.

Atlético Madrid, Porto och Schalke är de senaste åttondelsfinalklara lagen i Champions League.

Atlético Madrid är klart för åttondelsfinal i Champions League efter att ha besegrat Monaco med 2–0 hemma på Wanda Metropolitano.

"Los Rojiblancos" fick en drömstart redan efter dryga minuten när ett skott från Koke styrdes i nät via 17-årige Benoit Badiashile i Monacoförsvaret.

Ett försvar som i grupp stod för en gedigen imitation av ett gäng koner när Angel Correa kombinerade fram till Antoine Griezmanns 2–0 efter 24 minuter.

Redan då kändes det avgjort.

Inte ens en sen straffspark kunde hjälpa Monaco tillbaka in i matchen då stjärnan Radamel Falcao slog straffen utanför.

Segern innebar att Atlético, med en match kvar, är klart för avancemang. För Monaco innebar förlusten att man nu inte ens har chans till att nå tredjeplatsen och Europa League-spel efter att enbart ha spelat in en poäng på fem matcher. En ny tuff motgång för tränaren, tillika förre Arsenalikonen, Thierry Henry som tog över laget efter sparkade Leonardo Jardim tidigare i höst. Monaco har inte bara harvat i europaspelet utan har också gjort det i ligaspelet, där man sensationellt ligger näst sist efter 14 omgångar.

Även Porto och Schalke i grupp D, som möts i kväll, är klara för avancemang till åttondelsfinal. Detta då ett redan avhängt Lokomotiv Moskva besegrade Galatasaray hemma med 2–0.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se