Hjärnsläpp – får rött kort i derbyt

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

0-0 i ett händelsefattigt derby.

Då fick Marouane Fellaini hjärnsläpp och visades ut – efter en skallrörelse mot Sergio Agüero.

– Det kanske var rött kort, men det var också en väldigt erfaren och smart argentinsk spelare…, säger Manchester Uniteds tränare José Mourinho och antyder att Agüero spelade över.

Phil Jones, Chris Smalling och Juan Mata fanns redan på skadelistan.

Och i Europa League-matchen mot Anderlecht drog både Marcos Rojo och Zlatan Ibrahimovic på sig allvarliga knäskador.

Dessutom tvingades Paul Pogba kasta in handduken på grund av skada.

José Mourinho hade således långt ifrån sitt bästa material att tillgå i torsdagens ”sexpoängsderby” mot Manchester City.

Vad han gjorde?

Han parkerade bussen.

Fick rött kort

Matchen förvandlades till en minst sagt slätstruken och händelsefattig tillställning men med sex minuter kvar att spela hettade det till rejält.

Marouane Fellaini gjorde omkull Sergio Agüero och fick syna det gula kortet. Därefter tappade belgaren fattningen fullständigt och satte skallen i pannan på argentinaren som föll (till synes väldigt enkelt) till marken.

Fellaini fick direkt rött kort för ”osportsligt uppträdande” vilket innebär att han blir avstängd i minst tre matcher – och möttes av en argsint blick från José Mourinho när han vandrade ut mot omklädningsrummet.

– Jag vill inte uttala mig om situationen eftersom jag inte sett den i repris. Men jag har pratat med Marouane och han är väldigt besviken. Han känner att det blir rött kort bara för att han är Marouane Fellaini, säger José Mourinho i Sky Sports.

United-tränaren antyder att Sergio Agüero spelade över.

– Som sagt, jag har inte sett reprisen men jag gissar att det är en kombination av att det kanske var rött kort, men att det också var en väldigt erfaren och smart argentinsk spelare..., säger han.

Mål bortdömt

Matchen stod då 0-0 men med en man mer på planen gjorde City en sista anstormning i hopp om att få med sig alla tre poäng – och på tilläggstid jublade comebackande succébrassen Gabriel Jesus i tron om att han avgjort derbyt.

Problemet?

Han vinkades av för offside och matchen slutade 0-0.

– Vi ville mer än så här, framförallt sett till anfallsspelet. Men i slutändan handlade det om att rädda en poäng, säger José Mourinho.

City ligger fortfarande fyra i tabellen, United skuggar på en femteplats – en poäng bakom.

Foto: Viasat.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.