Säkrade Reals rekord – med fräck frispark

Uppdaterad 2017-05-15 | Publicerad 2017-05-14

Nacho Fernandez säkrade ett nytt Europa-rekord för Real Madrid.

Detta med en riktig frisparksfräckis – som ställde alla i bortalaget Sevilla.

– Jag bestämde mig på en tiondel av en sekund. Jag såg att de var felplacerade, säger Nacho till Marca efter Real Madrids 4–1-seger.

Bayern München var bäst någonsin i Europa med 61 raka matcher utan att gå mållöst i alla turneringar – fram till i dag.

Nu är rekordet slaget av Real Madrid, enligt spanska AS.

Klubben behövde bara tio minuter på sig att säkra mål för den 62:a matchen på raken – detta när Nacho Fernandez drog ned brallorna rejält på gästande Sevilla.

Hemmalaget fick frispark precis utanför straffområdet hemma på Santiago Bernabeu när spelarna i Sevilla började förbereda sig för att rada upp en mur. Då visade Real Madrids vänsterback prov på fin spelförståelse när han helt fräckt gick fram och bara sopade bollen i mål när ingen annan var med på noterna.

”Har gått bra för mig”

Det tog några sekunder innan motståndarna insåg vad som hade hänt och spelarna tittade undrande mot domaren – men målet var godkänt.

– Jag bestämde mig på en tiondel av en sekund. Jag såg att de var felplacerade, säger Nacho som har fått allt mer speltid och förtroende den här säsongen.

– Det är alltid speciellt att få bära den här tröjan. I år har det gått bra för mig men det viktigaste i slutändan är att få en titel.

När Cristiano Ronaldo senare höll sig framme på en retur och enkelt slog in 2–0 blev uppförsbacken ännu brantare.

Ronaldo avgjorde

Stevan Jovetic reducerade till 2–1 i andra halvlek men trots det fick ligafyran Sevilla åka hem utan poäng.

Ronaldo dödade matchen med ett snyggt 3–1-mål när portugisen drog upp ett vänsterskott rakt i krysset.

Matchen slutade 4–1 efter att Toni Kroos punkterat matchen målmässigt.

Resultatet ger Real Madrid fina förutsättningar att ta tillbaka ligatiteln. Barcelona har lika många poäng, 87, men ”Los Blancos” har en match tillgodo.