Drömmål av Vasic räddade poäng åt BP

Publicerad 2023-09-23

Matchen gick mot sitt slut.

Då cykelsparkade Nikola Vasic in kvitteringen mot Norrköping och säkrade en blytung poäng för BP.

– Det är snyggt, alltså. Jävligt snyggt, säger Vasic till Discovery+.

Det är ett getingbo i den allsvenska bottenstriden.

Brommapojkarna inledde årets allsvenska fint men resultaten har inte gått Stockholmslagets väg den senaste tiden.

Mot Norrköping blev det uppförsbacke direkt.

Isak Andri Sigurgeirsson placerade in 1—0 i den 19:e minuten och tio minuter senare skickade Carl Björk, fint framspelad av Daniel Eid.

BP skulle dock rycka upp sig.

En kvart in i andra halvlek sköt Oscar Pettersson in ett lågt skott i bortre hörnet och kvitteringsjakten kunde börja.

En kvitteringsjakt som fick ett minst sagt vackert slut.

Ett inlägg letade sig in mot bortre delen av straffområdet mot Jesper Löfgren som nickade in bollen mot mitten. Där stod Nikola Vasic som cykelsparkade in bollen bakom Oscar Jansson i Norrköpings mål.

Vasics drömmål skedde på tilläggstid och betydde 2–2 vilket även blev slutresultatet.

– Det var skönt att få sätta dit den. Vi behövde bryta den här förlusttrenden inför nästa match mot Malmö, säger Vasic.

Tufft spelschema återstår

En blytung poäng för BP som med sex omgångar kvar är indraget i bottenstriden.

Man är ett av lagen med allra tuffast spelschema under hösten. På de sex kvarvarande matcherna spelar man bland annat mot Malmö FF (hemma), Elfsborg (hemma), Djurgården (hemma) och Häcken (borta).

BP ligger på elfte plats med 27 insamlade poäng, fyra poäng före Degerfors som ligger på nästjumboplatsen. Kvalplacerade Sirius är även de fyra poäng bakom men har en match mindre spelad.