Italien efter sin storförlust mot Frankrike, och Island efter sin oavgjorda match mot Belgien.

Matchen slutade oavgjort, och nu väntar superrysare i sista omgången.

Italien var ute efter revansch efter 5-1-debaclet mot Frankrike i första omgången.

Men matchen började på sämsta tänkbara sätt för italienskorna.

Ett långt inkast i den tredje minuten studsade ner till vänsteryttern Karolina Lea Vilhjalmsdottir som placerade in 1-0 till Island.

Italien kvitterade i andra halvlek och matchens slutskede bjöd på dramatik när Island missade två jättelägen i matchens slutskede.

– Det betyder nog godnatt för Island. Det är nog kört mot ett väldigt starkt Frankrike, säger SVT:s expert Daniel Nannskog om Islands chanser till slutspelsavancemang.

1–1 blev slutresultatet. Ett resultat som inte gladde någon av lagen som visade frustration efter slutsignalen.

På tv-bilder syntes den islandska målskytten Vilhjalmsdottir visa sitt missnöje på bänken.

Potentiell svensk slutspelsmotståndare

Vinnaren i grupp D möter tvåan i grupp C, Sveriges grupp.

Frankrike har redan säkrat gruppsegern, då de vann mot Belgien med 2–1.

För Italien väntar en riktig rysare i sista omgången mot Belgien där vinnaren går till slutspel och eventuellt får möta Sverige, om de går till slutspel. Skulle den matchen sluta oavgjort är det fördel Island.

För Island väntar Frankrike i sista omgången.