Laget klamrar sig därmed fast i titelracet.

Gabriel Jesus hade en oförglömlig kväll i London.

Manchester City gick som tåget i inledningen av säsongen. Efter sex raka segrar (tio inräknat Champions League och Ligacupen) ställde sig alla frågan vilka som egentligen skulle stoppa Pep Guardiolas manskap.

Sedan kom verkligheten ikapp.

Laget kom till kvällens möte mot West Ham med 0–4-förnedringen mot Everton och den tappade 2–0-ledningen mot toppkonkurrenten Tottenham i bagaget som senaste ligaresultat.

För att skaka liv i laget valde Guardiola att bänka skyttekungen Sergio Agüero och Claudio Bravo. En av anledningarna till det senare beslutet kan ha varit att sommarens målvaktsköp sedan årsskiftet släppt in åtta mål på nio (!) skott.

Och som det gav resultat.

Första ligamålet

Efter 17 minuter gav Aaron Cresswell bort bollen till Kevin De Bruyne som efter ett väggspel med Gabriel Jesus kunde placera in ledningsmålet. Och bara fyra minuter senare kom tvåan sedan Leroy Sané efter en soloraid på vänsterkanten gett David Silva öppet mål.

West Ham ryckte upp sig och var nära att reducera, men i stället kom spiken i kistan kort före paus. Och det var en historisk sådan. Pedro Mba Obiang bjöd på ett nytt misstag och den här gången var det Gabriel Jesus tur att få öppet mål till sin första ligabalja. Det är första gången en Manchester City-spelare gör både mål och assist i sin första Premier League-start.

Andra halvlek blev sedan en formalitet. City fortsatte att styra och hann även med att göra 4–0 från straffpunkten genom Yaya Touré.

Manchester-klubben trivs onekligen mot West Ham denna säsong. På tre matcher, två i ligan och en i FA-cupen, har de 12–1 i målskillnad.