Lionel Messi

Trots vändningen – Messi inte med på träning

Av: 

TT

FOTBOLL

Lionel Messi accepterade läget och meddelade att han stannar i Barcelona.

Men superstjärnan dök trots det inte upp på lördagens träning med storklubben.

Trots att Lionel Messi stannar kvar i Barcelona fanns han inte med på träningen på lagets anläggning Joan Gamper under lördagsförmiddagen.

Medan ett antal stjärnor är på landslagsuppdrag och därför saknades dök flera A-lagsspelare upp på träningen, däribland vänsterbacken Jordi Alba och den brasilianske anfallaren Philippe Coutinho. Men inte Messi.

Den argentinske superstjärnan meddelade på fredagen att han tvingas stanna kvar i klubben och anklagade ordföranden Josep Maria Bartomeu för att ha svikit sitt löfte om att låta honom lämna Barcelona.

Barcelonas Lionel Messi fanns inte med på träningen med sin klubb trots kovändningen under fredagen. Arkivbild.

Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Henrik Larsson assisterande

Beskedet kom tio dagar efter det att Messi deklarerade att han vill till en ny klubb. Men Barcelona satte hårt mot hårt och hävdade att stjärnans kontrakt innehöll en utköpsklausul på 700 miljoner euro, som måste betalas för att han ska få lämna. Klubben fick stöd av den spanska ligaföreningen och Messi fick ge sig.

I söndags uteblev Messi från det obligatoriska corontatestet som krävs för att han ska kunna börja träna med laget igen och enligt lokala medier måste han därför genomgå en provtagning och testas negativt för att kunna träna.

En av dem som han då kommer att få träna med är den tidigare svenske landslagsstjärnan Henrik Larsson som nyligen utsågs till assisterande tränare under den nye huvudansvarige Ronald Koeman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Messi: ”Jag har känt mig sårad”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lionel Messi

FC Barcelona

La Liga