Inga diskussioner mellan Bjärsmyr och IFK

Publicerad:

FOTBOLL

IFK Göteborg behöver en mittback.

Mattias Bjärsmyr behöver en klubb.

Trots det pågår inga diskussioner mellan parterna.

Mattias Bjärsmyr.
Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN
Mattias Bjärsmyr.

Jakob Johansson, 29, och Alexander Farnerud, 36, är klara.

IFK Göteborgs nästa prioritet?

En mittback.

För en och en halv vecka sedan bröt Mattias Bjärsmyr, 34, sitt kontrakt med turkiska Genclerbirligi, och på pappret ser han ut att bocka av samtliga punkter som Blåvitt just nu är ute efter:

Mittback

Kontraktslös

Blåvitt hjärta

Synts till på Kamratgården

34-åringen är en av flera gamla IFK-profiler som synts till på Kamratgården den senaste tiden. Bland annat har Marcus Berg, Carl Starfelt, Pontus Dahlberg och Sam Larsson också funnits med på Göteborgs träningar.

Det finns dock en väsentlig skillnad.

Bortsett från Bjärsmyr tillhör samtliga spelare andra klubbar runt om i Europa. Att vara med och träna på västkusten gör de mest för att hålla igång.

Även om IFK Göteborg hade velat värva någon av de spelarna hade det i nuläget inte gått, eftersom transferfönstret för tillfället är stängt. Blåvitts enda hopp om att signera en mittback är att plocka upp en kontraktslös spelare.

Vilket leder oss in på Mattias Bjärsmyr.

IFK Göteborg behöver en mittback. Mattias Bjärsmyr behöver en klubb. Det behövs ingen kvantfysiker för att lägga ihop 1+1 här.

Pågår inga diskussioner

Trots den till synes enkla ekvationen pågår det, enligt huvudpersonerna, inga som helst diskussioner om ett eventuellt kontrakt i nuläget.

– Nej, det är ingen diskussion där, säger Göteborgs sportchef Kennet Andersson till GP.

Trots att Bjärsmyr själv har varit tydlig med att han kan tänka sig en tredje sejour i klubben (han tillhörde IFK 2005–2009, samt 2012–2017).

– Det är klart att man är sugen när man är här. Man får den känslan när man är här. Sedan får vi se vad som händer, har han tidigare sagt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.