Ilskan: ”Behandlar spelarna som djur”

Wayne Rooney: ”Hade aldrig förlåtit dem”

Publicerad:

FOTBOLL

Det dröjde till i fredags innan England stoppade sina högstaligor i fotboll.

Ofattbart, tycker Wayne Rooney.

”De har behandlat oss spelare som försökskaniner”, skriver ikonen i en kolumn.

Idrotten runtom i världen är pausad. I skrivande stund råder stor oklarhet kring om – och i så fall när – säsongerna kan återupptas.

Klart är dock att Wayne Rooney anser att det tog alldeles för lång tid innan det engelska fotbollsförbundet (FA) tog i med hårdhandskarna och stoppade sina ligor. Beslutet fattades först i fredags – efter att Arsenals tränare Mikel Arteta och Chelseas mittfältare Callum Hudson-Odoi testats positivt för coronaviruset.

”Dåligt ledarskap”

I en kolumn i tidningen The Times vädrar Rooney nu sin ilska.

”Jag upplever att ledarskapet från regeringen, förbundet och ligan varit för dåligt. Rätt beslut togs, men innan dess kändes det som att vi fotbollsspelare behandlades som försökskaniner. Om någon i min familj blir smittad av mig på grund av att jag blivit tvingad att spela matcher när det inte varit riskfritt, och den personen blir svårt sjuk, så hade jag haft svårt att över huvud taget börja spela igen. Jag hade aldrig förlåtit myndigheterna”, skriver Rooney.

”Handlade om pengar”

Den före detta Manchester United- och landslagsprofilen huserar just nu i Championshiplaget Derby. Och även om han inte längre spelar på allra högsta nivå upplever han att pengar i stor uträkning påverkat de styrande fotbollsorganens beslut.

”Resten av idrotten – tennisen, racingen, rugbyn, golfen och fotbollsligor i andra länder – var mycket snabbare med att släcka ner, medan vi blev beordrade att fortsätta spela. Jag tror att många med mig misstänker att pengar spelade in i beslutet”, skriver han.

Öppen för höstavslutning

34-åringen meddelar att han är öppen för att spela ända i september månad, om så krävs.

”Fotbollen är vårt yrke. Så länge det är säkert för oss så kommer vi att spela. Nästa VM (2022) ska spelas på vintern så det kan vara ett alternativ, att spela färdigt säsongen 2019/20 under sensommaren och hösten, och börja vänja oss vid det inför 2022”, skriver Wayne Rooney.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.