Starka protester när AIK vann Supercupen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-06

Stal fem meter vid frispark

AIK vann Supercupfinalen mot IFK Göteborg efter mål av Antionio Flavio, assisterad av Bojan Djordjic via en snabb frispark.

Men målet följdes av starka protester från IFK då Djordjic slog frisparken flera meter från platsen där Sebastian Eguren fälldes.

– Det är pinsamt, säger IFK Göteborgs Gustav Svensson till TV4.

AIK Fotboll

Sebastian Eguren fälldes på offensiv planhalva och Bojan Djordjic uppfattade situationen blixtsnabbt. Mittfältaren slog en snabb frispark till Antion Flavio som rann igenom, gjorde bort hela IFK:s försvar och rullade in 1-0.

Gustav Svensson upprörd

Efter målet omringades domaren Markus Strömbergsson av IFK-spelare. Inte minst Stefan Selakovic var upprörd då frisparken slagits flera meter från platsen där Sebastian Eguren gjordes ner.

– Det är helt fel. Det finns inget att snacka om. Jag tror att domarna brukar säga att en meter är okej, men det här är fem meter. Det är pinsamt tycker jag, säger IFK Göteborgs Gustav Svensson.

IFK Göteborg forcerade i andra halvlek för ett nå en kvittering men kom inte närmre än en stolpträff och ett jätteläge för Gustav Svensson som sköt över från nära håll på tilläggstid.

Tog Hysén hårt

Trots en avslagen stämning på läktarna så var det heta känslor på planen. Åtta gula kort delades ut och närkamperna var stundtals riktigt fula.

– Vem fan vill förlora mot Göteborg? De vill inte förlora mot AIK heller. Det är vad fotboll ska handla om, supercupfinal eller inte. Jag vill inte förlora mot Göteborg, sade Bojan Djordjic till TV4.

AIK tog fjolårets skyttekung Tobias Hysén hårt. Anfallaren gjordes ner två gånger om av försvararen Walid Atta som andra gången kom högt med en fot mot Hyséns huvud.

Anfallaren blev även nergjord i straffområdet av Nils-Eric Johansson i den första halvleken men Martin Strömbergsson friade.