Tidigare anfallsstjärnan nekas nytt kontrakt av ”Fergie”

Michael Owen.

Michael Owen, 32, har fått begränsat med speltid i Manchester United och nu lämnar den förre landslagsstjärnan klubben.

I tisdags fick han beskedet att han inte kommar att erbjudas nytt kontrakt.

– Jag har älskat varje minut av de tre åren jag har spenderat i denna fantastiska klubb, säger han.

Beskedet kommer inte som en överraskning.

Michael Owens karriär har förföljts av skador, även så i Manchester United.

Efter tisdagens hyllningsmatch till tidigare United-målvakten Harry Gregg fick Owen beskedet från Alex Ferguson att han inte erbjuds nytt kontrakt.

Den rutinerade anfallaren säger att han är nöjd med sina tre år i klubben, men ska överväga nästa karriärbeslut.

– Jag ska nu ha en kort semester och fundera över nästa steg, säger han till Manchester Uniteds hemsida.

Sänkte City

Michael Owens mest minnesvärda ögonblick i United-tröjan kom i Manchester-derbyt 20 september 2009.

Efter att City kvitterat matchen till 3-3 i slutminuten snappade inbytte Owen upp en djupledspass från Ryan Giggs och avgjorde derbyt i ”Fergie Time” – 96:e minuten.

Michael Owen slog igenom i Liverpool, men lämnade 2004 för ett år i Real Madrid.

Efter äventyret i Spanien spenderade han fyra säsonger i Newcastle United, innan han anslöt till Manchester United 2009.

Den här säsongen har det blivit tre mål på fyra matcher för Owen.