”Nu är vi redo att möta Juventus”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-12-13

Crespo efter 6–0: Vi är i fantastisk form

Juventus leder fortfarande Serie A.

Men efter 6-0 mot Fiorentina är det fördel Milan inför årets match i italiensk fotboll.

– Nu är vi redo att möta Juventus, säger Milan-anfallaren Hernan Crespo.

På lördag smäller det på Stadio Delle Alpi i Turin – tidig seriefinal mellan Juventus och Milan.

Gårdagens ligaomgång gav en fingervisning var lagen står.

Efter 1-0 borta mot Bologna behåller "Juve" sitt fyrapoängsgrepp i tabellen men milanesarna verkar har prickat formtoppen bäst. Utskåpningen av Fiorentina var imponerande.

Clarence Seedorf nickade in 1-0 efter en dryg kvart när han höll sig framme på returen av Andrea Pirlos svagt slagna straff.

Hernan Crespo punkterade definitivt matchen när han sköt 4-0 efter 60 minuter.

– Vi är i fantastisk form. Om vi fortsätter så här, spel på ett tillslag, slår vi vem som helst. Vi är redo att möta Juventus på alla sätt, säger Crespo till italiensk media.

Tvåmålsskytten Andrij Sjevtjenko blickade också fram mot lördagens drabbning.

– Det kommer att bli en fantastisk fotbollsmatch. Vi vill inte tappa mark, de vill stanna kvar i toppen, säger ukrainaren som nu är uppe i elva Serie A-mål.

Zlatans frispark

I Turin jublades det över de tre poängen men spelet var allt annat än glädjande.

Som så många gånger förr var det Pavel Nedved som klev fram och avgjorde. Hans hårt slagna frispark i 86:e minuten gav "Juve" segern. För övrigt en ganska billig frispark som Zlatan Ibrahimovic ordnat.

– Vi förtjänade segern, menade Nedved efteråt.

Även Nedved ser fram emot toppmatchen på lördag.

– Det kommer att bli en stor föreställning, säger tjecken.

Zlatan Ibrahimovic spelade 90 minuter och skapade ett par farliga lägen utan att få bollen i mål.

Mot slutet drog Zlatan på sig en onödig varning när han var framme och petade till bollen vid en Fiorentina-frispark. Det var Zlatans andra varning på två ligamatcher. Men hans medverkan mot Milan är inte i fara.