John Owoeri: ”Ingen försvarare i Sverige kan ta mig”

Först skickade han in ett drömmål mot AIK.
Sedan kunde inte John Owoeri sluta skratta.
Nu siktar han på skytteligatiteln.
– Att göra 14 mål är ingenting. Jag ska slå honom (Vidar Kjartansson), säger Häckens anfallare och garvar.

AIK Fotboll

AIK kontrollerade matchen och tog också ledningen sedan Sauli Väisänen nickat in 1–0. Häcken hade svårt att komma till högkaratiga lägen – åtminstone fram till den första halvlekens slutminuter. Då vann John Owoeri en tuff nickduell mot Per Karlsson. Nigerianen behöll balansen, vände sig om – och dunkade en ljuvlig halvvolley i en båge över Patrik Carlgren till 1–1.

Owoeri: ”Hahahah”

När målskytten sedan intervjuades av C More under pausen så kunde han inte sluta skratta. Ett skratt som är så intensivt att det inte räcker med ett ensamt "haha" för att beskriva det.

– Hahahaha. Jag är så överraskad. Jag kommer kanske aldrig lyckas med ett sånt mål igen?

Owoeri fortsätter storgarva innan han fortsätter resonemanget:

– Man måste testa saker i fotboll. Ibland har du tur. Det är bara att försöka. Det är mitt vackraste mål i karriären. Det var helt otroligt. Hahaha.

Kommer slå Kjartansson

Intervjun visade med all önskvärd tydlighet att Owoeri inte saknar självförtroende.

– Ingen försvarare i Sverige kan ta mig.

Det var Owoeris elfte mål på de femton senaste matcherna. Totalt är han noterad för 13 fullträffar i årets allsvenska. På frågan om han kan hota Vidar Kjartansson (14 mål) i skytteligan skrattade bara Oweri vidare innan han svarade:

– Att göra 14 mål är ingenting. Jag ska slå honom.

När Sportbladet pratar med honom efter matchen är han fortfarande nöjd.

– Mitt mål är att vinna skytteligan. Jag ska bli den bästa målskytten i allsvenskan. Det skulle betyda så mycket för mig att bli det, och jag tror att jag kommer lyckas. Det är inga problem för mig.

Peter Gerhardsson trivs med sin målskytt.

– Det är en verklig känslomänniska. Man jobbar hellre med sådana. Han har verkligen ett gott självförtroende både på och utanför planen, säger tränaren.

Markkanen replikerade

Med tio minuter kvar att spela tog AIK åter ledningen. Eero Markkanen fick en passning av Stefan Ishizaki i straffområdet. Sedan skickade han upp ett stenhårt vristskott som gick stolpe in vid bortre krysset. Matchen slutade 2–1 till hemmalaget. AIK har nu 14 raka matcher utan förlust på Friends Arena, ligger tvåa i allsvenskan och har definitivt säkrat Europaspel nästa säsong.