Publicerad 2015-04-29

Ettan kom, tvåan kom…

Och i kväll kom Real Madrids 100:e mål för säsongen.

En bedrift ”Los Blancos” lyckats med sex (!) år i följd.

Real Madrid håller liv i titelracet i La Liga. Det två poäng stora avståndet till Barcelona förblir intakt efter segern mot Almeria.

Hjälte för ”Marängerna”: Stekhete James Rodriguez.

Precis före paus höll sig colombianen framme på en misslyckad nickrensning – och klippte till på volley.

Passerade 100

Skottet borrade sig upp i krysset bakom bortakeepern Rubén Iván Martínez och betydde 1-0 till Real Madrid.

Det betydde också att huvudstadslaget – för sjätte säsongen i följd – lyckats med bedriften att göra 100 mål eller fler under en och samma ligasäsong.

Ödegaard får vänta

Precis i inledningen av den andra halvleken kom också målnummer 101 då Almeria-mittbacken Mauro Dos Santos oturligt styrde in bollen i eget nät.

Real Madrid vann till slut matchen med 3-0 sedan högerbacken Alvaro Arbeloa avslutat målskyttet i den 84:e minuten.

Allt inför ögonen på norske supertalangen Martin Ödegaard som fanns med i truppen för första gången, men som alltjämt får vänta på sin A-lagsdebut.