Fiorentinas Mario Gomez.

Två italienska lag i semifinal.

Men både Napoli och Fiorentina får det tufft att nå final.

Sevilla fick tidig utdelning hemma mot Fiorentina – det spanska laget var effektivt.

I den 17:e minuten tryckte Aleix Vidal in 1-0 till hemmalaget. Samme Vidal utökade till 2-0 i början av andra.

Kevin Gameiro fastställde slutresultatet 3-0 med kvarten kvar att spela. Med andra ord har ”Viola” en rejäl uppförsbacke inför returen i Florens.

I den andra semifinalen såg Napoli ut att få med sig en seger från hemmaplan efter att David Lopez gett laget ledningen i början av andra halvlek.

”Viktigt att ha tålamod”

I den 80:e minuten utjämnade Yevhen Seleznyov, som såg ut att vara offside. Returen spelas i Ukraina nästa torsdag.

– Det är viktigt att ha tålamod. Men vi måste även göra mål och ta initiativ. Det återstår 90 minuter, men jag tycker vi ska vinna hemma, säger Rafael Benitez.

Nivas dokument om Dnipro Dnipropetrovsk.