Lacazettes drömstart – mål efter 14 minuter

Publicerad 2017-07-13

14 minuter var allt han behövde.

Sedan hade Alexandre Lacazette gjort sitt första Arsenal-mål.

Arsenal öppnade, till slut, plånboken rejält när man i början av juli värvade Alexandre Lacazette från Lyon för en klubbrekordssumma upp mot 600 miljoner kronor.

På torsdagen, under Arsenals försäsongsturné i Australien, kom debuten – och målet.

I mötet mot Sydney FC blev fransmannen inbytt i den 68:e minuten mot Theo Walcott, och 14 minuter senare smällde det.

Mertesacker med akrobatiskt mål

Alex Iwobi löpte runt fint på högerkanten, hittade in i mitten där Lacazette kom inlöpande och bollen gick i mål fram till 2–0.

”Gunners” hade dessförinnan fått en drömstart.

Bara fyra minuter in i matchen hamnade en hörna hos Per Mertesacker (!) som akrobatiskt, med ryggen mot mål, fick bollen i mål.

Lacazettes debutmål blev matchens sista och Arsenal vann försäsongens första match med 2–0.