Orsakade straff – som tog Bajen vidare

Publicerad 2022-03-13

Ex-Hammarbyaren Jean Carlos de Brito blev syndabock för IFK Norrköping i cupkvartsfinalen.

Brasilianaren orsakade en straff när Bajen fullbordade sin vändning till 3–2, vilket också blev slutresultatet.

– Finns det tv-bilder på det så är det tydligt nog, det finns ingen anledning för mig att gå djupare in i det, säger Rikard Norling om det kollektiva försvarsagerandet.

Trots en pigg och stark inledning, framförallt genom mycket spelsugne Mayckel Lahdo, var det istället IFK Norrköping som förvaltade hemmalagets slarv på bästa möjliga sätt.

Christoffer Nyman stod på precis rätt plats vid rätt tillfälle två gånger om - först på ett inlägg som Jonathan Levi prickade Nymans fot med och som Oliver Dovin i Hammarbymålet borde kunnat mota bättre, och sedan fyra minuter senare när ett stressat hemmaförsvar glömde bort Nyman mitt i IFK-press och anfallaren via Richard Magyar retfullt enkelt kunde göra sitt andra mål.

Astrit Selmani, som var mest irriterad på sig själv, revanscherade sig ordentligt när han i den 42:a minuten serverade en fristående Nahir Besara som rakade in reduceringsmålet.

Hammarby vände i andra halvlek

Besaras mål skulle visa sig vara startskottet på en frenetisk måljakt för Hammarby. Williot Swedberg fick iväg ett klockrent skott i ribban, och bara tre minuter senare var det kvitterat. Darijan Bojanic blev serverad av Nahir Besara och fick bollen i nät via en IFK-försvarare.

I samband med 0–2 samlades Hammarbyspelarna i en ring för att prata ihop sig. Darijan Bojanic minns inte ett ord av vad som sades.

– Jag var i min egen bubbla och tänkte ”vad fan håller vi på med?”. Tur det blev bättre i andra, säger han och ler.

Med halvtimmen kvar att spela klev återigen Astrit Selmani in i handlingarna. Anfallaren ordnade en straff och placerade sedan själv iskallt in ledningsmålet efter Jean Carlos de Brito varit dubbelt vårdslös.

Rikard Norling svarade på Norlingskt manér på frågan om vad han tyckte om försvarsinsatsen i samband med straffen.