Officiellt: Sandro Tonali väljer Milan

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Sandro Tonali.
Foto: TT
Sandro Tonali.

Han har jagats av flera europeiska storklubbar.

Nu har superlöftet Sandro Tonali bestämt sig för Milan.

– Han är en av de mest lovande talangerna i internationell fotboll, säger Milans vd Ivan Gazidis.

Övergången innebär att Milan lånar mittfältaren från Brescia med möjlighet att köpa loss Tonali.

– Vi är glada att kunna välkomna Sandro till familjen ”Rossoneri”. Som en talangfull, ung mittfältare kommer han inte bara att omfamna värderingarna i AC Milan utan också bidra till klubbens framtida framgångar, säger Milans sportdirektör Paolo Maldini.

Enligt uppgifter till Sky Italia ska klubbar som Manchester City, Paris Saint-Germain, Inter och Juventus ha varit ute efter den 20-årige mittfältstalangen, som nu i stället väljer Milan.

Sportbladet sänder

I dag sänder Sportbladet Milans sista försäsongsmatch, mot Vicenza. Trots att Sandro Tonali av allt att döma inte är spelklar till då, är chanserna stora att såväl Zlatan Ibrahimovic och supertalangen Emil Roback, 17, spelar. Anfallaren värvades från Hammarby för 15 miljoner kronor i somras, och startade i Milans senaste träningsmatch mot Monza.

– De här matcherna är ytterligare en del i Sportbladets strategi att sända livesänd sport. Vi märker att våra läsare uppskattar och tar del av våra satsningar och det gör att vi fortsätter leta efter starka rättigheter, säger Sportbladets chef Patric Hamsch.

Matcherna är tillgängliga för dig som har Aftonbladet Plus. Dagens match mot Vicenza, som startar klockan 17, ser du här!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.