MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.

Världens mest tröttsamma Marabou-reklam?

Nej, Cristiano Ronaldos frisparksmissar innan lördagens förlösande mål.

Han påstås ha en av världens mest fruktade frisparksfötter men det senaste året är det snarare muren och publiken som haft anledning att vara rädda. Innan lördagens möte med Eibar hade Cristiano Ronaldo inte gjort mål på frispark sedan matchen mot Bayern München den 29 april 2014 – för 347 dagar sedan.

56 raka frisparksmissar hade det blivit innan portugisen stegade upp i den 21:a minuten mot Eibar. Ett märkligt skott senare, som målvakten Xabi Irureta släppte in mitt i målet, var sviten äntligen bruten.

Första målet sedan 18 oktober

Om publiken på Santiago Bernabéu gnuggade sig för ögonen då var det ingenting mot de förvånade blickarna bara tio minuter senare. Javier Hernandez fick äntligen chansen från start, för första gången sedan den 9 december och hittade målet direkt. 26-åringen nickade mycket vackert in 2-0 via den bortre stolpen, hans fjärde mål i Real-tröjan och det första sedan den 18 oktober.

Men överraskningarnas tid var inte förbi där. Efter 83 minuter var det sedan dags för nästa oväntade målskytt. Hårt skadedrabbade Jese Rodriguez satte då 3-0 i sin första start för säsongen.

Tre brutna sviter till en 3-0-seger gör att Real Madrid nu är en poäng bakom Barcelona, som dock har en match mindre spelad, i titelkampen.